Emberhalászok

Tettel és igazsággal a hétköznapokban

Molnár András vagyok az Ipoly menti régióból. Két és fél éve egy ifjúsági találkozón beszélgettem Laci atyával az ifjúsági misszió lehetőségeiről, és nem sokkal később csatlakoztam az Emberhalász Misszióhoz.

IMG_4136 (Small)Mielőtt emberek halászává lettem, lelkipásztori munkatársként segítettem az atyák ifjúsági szolgálatát 6 településen, és 2 iskolában hitoktatóként dolgoztam.

Az Emberhalász Ifjúsági Misszió egy lehetőség, hogy azokon a településeken, ahol eddig nem volt ifjúsági közösség, ott megszülethessenek – egységben a helyi lelkipásztorokkal.

Szép számmal vannak még olyan települések, ahol a fiataloknak a közösségi életre a helyi vendéglátó-ipari egységen kívül nincs más lehetősége.  Bolondok lennénk ezt nem kihasználni… A fiatalok keresik a közösségi találkozási pontokat, csak nem mindegy, hogy hol találják meg: a facebookon, a kocsmában vagy a plébánián és a mentékben.

Nagy öröm számomra, amikor egy-egy településen a fiatalok közösségként kezdenek el gondolkodni, és „tettel és igazsággal” próbálják megélni a hétköznapokat.

A legnehezebb talán az, hogy az Ipoly menti régióban a falvak nagy részében az emberek „szentség-szolgáltatóként” tekintenek a lelkipásztorra és hitüket vallásgyakorlatként élik meg. Ezt Irma néni is kifejtette unokájának: „Legyé kis unokám bérmálkozó, mert má Pisti is lebérmálkozott, oszt idősebb egy évvel, mint te vagy.”  🙂

Persze a hagyományok fontosak, de akkor lesz a vallásgyakorlatból hit, ha azt meg is tudjuk élni. Erre elvezetni a fiatalokat talán a legnehezebb. A Szentlélek nélkül szerintem nem is lehet.

Szeretettel várjuk azokat a fiatalokat, akik szeretnék megismerni egymást, Krisztust és a „mentés” életet játékokkal, imával, találkozókkal és szeretettel.

Cserhátsurány és filiái, illetve Magyarnándor és filiái valamint Szendehely települések vannak rám bízva, igyekszem eleget tenni Krisztus kérésének: „Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket!” Mt28,19

Bővebb információt a molnarandras81@citromail.hu e-mail címen vagy az ifiirodán keresztül kaphatsz.

Köszönettel és imával értetek:

András