Egyéb: IKSZ, MIKSZ, Sulimisszió, MentePont

MentePont a Párbeszéd Házában

2015-től a Párbeszéd Házában (1085 Budapest, Horánszky utca 20.) működtetünk MentePont néven egy hétközbeni találkozási helyet Pestre került fiataljaink számára töltő programokkal (pl. MIKSZ, MenteKedd)  és egy logisztikai pontot a médiás eszközeink számára. Célunk, hogy missziós anyahajóként innen saját plébániáikra és régiójukba irányítsuk itt tanuló fiataljainkat.

MIKSZ

A MIKSZ (Mentés Imaest Kéthetente Szerdán) a Budapesten és Budapest közelében tanulók számára indult 2012. őszén, fiatalok szervezésével. A szorgalmi időszakban kéthetente este 6-kor a MentePonton végzett Szentségimádást általában egy papi témafelvetést követő beszélgetés, majd kötetlen program követi.

 

Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) plébániákon és régiókban

2013. őszén 69 fogadóhellyel és több mint 60 együttműködő iskolával a VIFI Alapítvány közreműködésével megszerveztük, hogy az érettségihez teljesítendő 50 óra iskolai közösségi szolgálatot (IKSZ) diákjainknak lehetőségük legyen saját plébániájukon vagy régiójukban (például nyári táborokban) teljesíteni. Kiemelt projekt több plébánián Egyházmegyénkben a Szorgos Ősz nevű hétvégi környezetszépítő és szociális aktivitás, ami gyakran kapcsolódik a 72 óra kompromisszum nevű országos programhoz. Ha szeretnél nálunk teljesíteni IKSZ-t vagy regisztrálnál programot és fogadóhelyet, keresd koordinátorunkat és válaszd ki az elérhető fogadóhelyünket a mente.hu honlapon.

Imaest a tiszta szerelemért

Önkéntesek lelkesedéséből 2010. januárjában elindult egy Imaest a tiszta szerelemért és Egyházmegyénkben azóta is zajlik.

Sulimisszió

2012. óta évente több iskolában tartunk önkénteseinkkel és munkatársainkkal, olykor egyéb partnereinkkel (pl. szaléziak) lelki napokat. Ezt nevezzük sulimissziónak.

Együttműködések lelkiségekkel

2011 óta több ifjúsággal foglalkozó lelkiségi mozgalommal és szerzetesrenddel szoros együttműködéseket alakítunk ki az ifjúságpasztoráció több területén. A teljesség igénye nélkül pl. 2014-től szaléziakkal több plébánián indítunk közösen oratóriumokat, a karizmatikusok többször tartanak bérmálkozóinknak apostolképző lelkigyakorlatokat, a szentjánosbogár közösség a játékaikkal gazdagítják közösségvezetőinket.

Rólunk videósorozat kapcsolódó része itt megtekinthető: