1 %

Erősítsd 1%-oddal a VIFI jelét!

A VIFI Alapítvány célja, hogy a Váci Egyházmegye területén (Magyarország 1/10-én) minden településen legyen lehetősége a fiataloknak egy stabil, keresztény értékrend mentén szervezett lokális közösségbe kapcsolódni, ahol megismerhetik saját képességeiket és felfedezhetik a valódi közösség ízét.

Adatok az adó 1% felajánláshoz:
Név: Váci Egyházmegye Ifjúságáért a Fiatalokkal Alapítvány
Rövid név: VIFI Alapítvány
Adószám: 18338269-1-13

Ide kattintva letöltheted az EGYSZA nyilatkozatot!

Mire fordítja a VIFI Alapítvány a bevételeit?
Alapítványunk ifjúsági közösségek létrejöttét, fenntartását támogatja. Ilyenek a rendszeres közösségi alkalmak, csapatépítő programok, ifjúsági táborok és az ezekhez tartozó háttérmunkák költségeinek finanszírozása.

És ha a járvány miatt elmaradnak a közösségi események?
A fiatalokat mindig igyekszünk közösségben tartani, így azokat a programokat, melyeket a járványhelyzet ellehetetlenít, online térben valósítjuk meg, ahogy azt 2020-ban is tettük. A pandémia utáni újraépítkezés előkészítésén pedig folyamatosan dolgozunk.

Milyen eddigi eredményeket ért el a VIFI?

MIÉRT JÓ KATOLIKUS FIATALKÉNT KATOLIKUS KÖZÖSSÉGHEZ TARTOZNI?

A VIFI Alapítvány lehetőséget ad arra, hogy az elzártabb régiókban is minőségi közösségre leljenek a fiatalok. Fejérdy Áron atya 15 éve csatlakozott a VIFI-hez, és a hosszú évek alatt sok szép találkozásnak és történetnek lehetett tanúja.

„A VIFI Alapítványt nagyon jó lehetőségnek látom arra, hogy az olyan régiókban élő fiatalok is közösségre, Istenre találjanak, akik sokkal elzártabb helyeken vannak. Ez utána kihat az emberi sikerre is, onnantól kezdve a kapcsolataikat egészen máshogy élik meg, megtalálják boldogabban a helyüket szakmailag és az élet egyéb területein is.
Nagyon fontos a fiatalokat egymással összekapcsolni és együtt Istenhez kapcsolni. Óriási ereje van, ha közösségben tudjuk kisugározni azt a jót, ami ránk van bízva.”

HOGYAN SEGÍTI A VIFI ALAPÍTVÁNY A FIATALOKAT?

A Tiszamenti Nagyboldogasszony Közösség 200 fiatalnak ad találkozási, ismerkedési és barátkozási lehetőséget 20 fős szervezői gárdával. Bence, Vera és Zoli már saját tapasztalatból tudják, hogy a VIFI nyújtotta közösség megerősítő mind hitéletükben, mind önmaguk kibontakozásában.

„A közösségben ismeretlen fiatalok testvéri szeretettel és befogadással közeledtek hozzánk. Elhatároztam, hogy amit kaptam, tovább akarom adni.
Bence

„Ilyen közösségi élményt, hitbeli megerősödést csak a Tiszában éltem meg. Nagyon sok lehetőségem lett a közösségben, hogy a talentumaimat kibontakoztassam.
Vera, régiófelelős

„Én is tenni akartam valamit a közösségért, a programokon részt vevő, sokszor hátrányos helyzetű fiatalokért, aktív építője akartam lenni Isten országának. Nagyon sok mindent tanulhattam a VIFI Alapítványnak köszönhetően önismeret, kommunikáció, rendezvényszervezés, pályázatírás és projektmenedzsment téren is.
A VIFI tényleg olyan, mint a Wifi, összekapcsol, megtart a hitemben, ezen keresztül kapcsolódom leginkább az Egyházamhoz és ezen keresztül tudok másokat is Jézushoz kapcsolni.”
Zoli, régiófelelős

A VIFI ALAPÍTVÁNY SEGÍT KIBONTAKOZNI A NEHÉZ HELYZETBEN LÉVŐKNEK

Sebi a VIFI közösségében lelt önzetlen elfogadásra és nyerte vissza önmagába és Istenbe vetett hitét. Meghatározó élményként mesél a VIFI közösségéről.

„Egy táborba hívtak 2011-ben, ami sorsfordító volt, mert az autóbalesetem után éppen egy depressziós korszakomban voltam, éppen azért, mert nem volt olyan közösség, ahol befogadtak volna.

Amióta ide bekerültem, elkezdtem kibontakozni. Eleinte csak ott voltam, majd egyre inkább részévé kezdtem válni a szervezésnek, majd 3-4 év után megkértek, hogy legyek a közösség írottsajtó felelőse, mivel sajtó és kiadványszerkesztő technikusi végzettségem is van. Elkezdtem a programjainkról beszámolókat, tudósításokat készíteni, és azóta is én koordinálom a közösség online megjelenéseit.

Meghatározó élmény, hogy valamit én is tudtam adni a közösségnek, a munkáimon keresztül valamivel én is tudtam gazdagítani a csapatot.”
Sebi, Dél-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség

A VIFI ALAPÍTVÁNY SEGÍTSÉGÉVEL HIVATÁST ÉS PÁRT TALÁLTAM

A VIFI közösségében Reni mind hitében, mind hivatásábvan fejlődni tudott. Itt vált igazán önmagává és talált olyan társra, akivel közös értékek mentén tervezheti jövőjét.

„Bendegúzzal a VIFI Alapítvány egyik ifjúsági táborában ismerkedtünk meg. Az volt benne szimpatikus, hogy olyan máshogy viselkedett, mint a többiek, értékesnek tűnt nagyon a személyisége.

Szerintem tényleg az a legértékesebb egy jó kapcsolatban, ha az ember tudja a másikat maga elé helyezni, és vele mindig megtapasztaltam, hogy sokat tudtunk egymásnak segíteni.

A hivatás a másik fontos pont, amiben sokat tanultam. Egy mondat, amit az egyik atya mondott, a mai napig végigkísér: a hivatásunk az a terület kell legyen, ahol a legtöbb szeretetet tudjuk átadni a környezetünknek. Ez nekem nagyon meghatározó volt, hogy olyan dologban dolgozzak, amiben ki tudok teljesedni és másoknak is többet tudok adni, és örömet tudok szerezni.”

Reni és Bendegúz, Tiszamenti Nagyboldogasszony Közösség

 

Korábbi filmek a VIFI tevékenységéről: