Imaszándékaink

Az imádság nem csupán egy jó hobbi. Az imádság erő és fegyver Isten országának harcosai kezében. A jelen és a jövő múlik azon, hogy imádkozunk-e. Mindszenty bíboros egyszer azt mondta: Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól!”

Vegyél Te is részt a szellemi harcban!

Szolgálatunk által az egyház jövőjét szeretnénk támogatni. Lehetséges, hogy az egyház hosszútávon csak ott fog életben maradni, ahol most vannak templomba járó fiatalok és ifjúsági közösség működik. A folyamatos elvándorlás miatt ha most jelen is vannak fiatalok a településen, lehet, hogy néhány év múlva már alig lesznek. Fontos ezért, hogy a fiatalok megszeressék egyházközségüket, sőt, legyen olyan fiatal, aki akár áldozat árán is, de szeretne otthon maradni, Jézusért tevékenykedni.

Emellett a folyamat mellett elengedhetetlen, hogy új, még nem hívő fiatalokat is megszólítsunk. Ezt missziónak hívjuk. A missziók feltétele a jó befogadó közösség, a bátor, hitüket felvállaló felnőttek és fiatalok, sőt, elengedhetetlen az adott misszióért folytatott háttérima. Ez az, amire meg szeretnénk hívni téged.

Szívesen vállalnál rendszeres imádságot?

Ha igen, válassz, és már kezdheted is az imát! Mit tudnál vállalni? Egy Miatyánk? Egy Üdvözlégy? Egy tized Rózsafüzér? Szentmise? Hetente? Vagy naponta vállalod? Fontos, hogy átgondold, mi az, ami talán áldozat részedről, mégis jó szívvel tudod adni.

 • Plébániáinkért, egyházközségeinkért, hogy mind a felnőttek, mind a fiatalok megtalálják benne a helyüket, közösségüket, és másokat is meghívhassanak.
 • Elhivatott, hiteles fiatal és felnőtt egyházközségi tagokért, akik szívesen megszólítják azokat, akik még nem ismerik a hitünket, még nem találkoztak Isten szeretetével.
 • Alkalmas befogadó csoportokért egyházmegyénkben, akikhez bátran csatlakozhat mindenki, aki katolikus közösséget keres.
 • Megtérésekért, Istenhez fordulásokért, életek megváltozásáért, hogy azok is nyitott szívvel fogadják Jézus örömhírét, akik még nem találkoztak az Élő Istennel.
 • Regionális Nagyboldogasszony Közösségeinkért és programjainkért, hogy a mentés lelkiséghez hűen hitükben megerősíthessék a közösséggel rendelkező fiatalokat, a közösség nélkülieket pedig felkarolhassák.
 • Az Ifjúsági Lelkészség minden önkénteséért és munkatársáért, hogy szolgálatukkal az ifjúsági közösségeket, a régiókat és azok hálózatát építhessék, elősegítve az egységet minden tekintetben.
 • Ifjúsági lelkészeinkért, minden papért, szerzetesért, hitoktatóért, önkéntesekért, hogy hiteles keresztényként mindig felelősséggel járjanak elől, így válva jó példává a fiatalok számára.
 • Egyházmegyénkben működő minden lelkiségi mozgalomért, hogy küldetésüknek megfelelően gazdagíthassák az egyházközségek lelki életét és missziójuk folytán sokakhoz juthasson el az evangélium örömhíre.
 • Papi, szerzetesi és családos hivatásokért, melyek Istenről beszélő jelek világunkban, és elengedhetetlenek az egészséges katolikus egyház fennmaradásában, fejlődésében és terjedésében.
 • Egyházmegyénk püspökéért, püspökeiért, hogy a Jó Pásztor mintájára Isten akaratában élve mindig helyes döntéseket hozzanak, így vezetve nyájukat az örök boldogság felé.
 • Az egész Váci Egyházmegyéért, hogy Szent Mihály főangyal és a Nagyboldogasszony közbenjárására mindig betölthesse Istentől kapott hivatását.
 • Magyarországért, Európáért és az egész világért, az Egyház vezetőiért, az Egyházban dolgozó és önkénteskedő minden hívőért, hogy munkájuk által Isten üdvözítő terve valósulhasson meg a világban.

A sort folytathatnánk.

 

 

Van egy klasszikus imavállalásunk is.

Ennek lényege, hogy nyári táborainkban (régiók, plébániák, IVT stb.) megtérések történjenek, mélyebben megismerjük és megszeressük Jézust.
A vállalás értelmében az Összrégiós Találkozótól (általában kb. márc. 15.) egészen a Vác-Hétkápolnai Búcsúig (szeptember eleje) vállalunk különféle imákat, pl. napi egy tized rózsafüzért, vagy az Összrégiós (Régiós) imát.

Szólj szüleidnek, nagyszüleidnek, barátaidnak, hogy ők is vállaljanak imát!

 

 

Tudnál adni Istennek napi 30 perc imát?

Amint fentebb is láthatjuk, az imádságra hatalmas szükség van. Hitben előttünk járók javasolták, hogy ajándékozzunk a napunkból legalább 30 percet, vagy egy órát Istennek, mert minden jó Belőle fakad. Felajánlhatjuk ezt az időt önmagunkért, másokért, missziónkért, és egyáltalán: Istennek ajándékozhatjuk. Ez az ima valójából bármit jelenthet, ami által kicsit megállunk és Istenre fókuszálunk: Biblia, vagy vallásos könyv olvasása, szabad dicsőítés, zsolozsma, éneklés, szentmise, csendesség, vagy Rózsafüzér…

Elindítottunk egy online kezdeményezést, ahol a legalább napi fél óra imát vállalók kapcsolatba kerülhetnek egymással. Ez nem csak a táborig tart. Ez egy életforma, amit most kipróbálhatsz.

Ha szívesen olvasnál erről többet, ajánlom a megjelent cikket!