Egyéb

Szent József cikksorozat – 13. rész

A sorozat 12. része ide kattintva elérhető!

Az önbizalommal teli férfi – 2.rész: Félünk a hivatásválasztástól, hogy rangon alul választunk, hogy majd kiderül, hogy lett volna egy jobb lehetőség. A párválasztással kapcsolatban is megéljük ezt, s a házassági döntéstől is viszolygunk. Ezért nem adjuk át magunkat munkánknak, szerelmünknek, kapcsolatainknak, mert folyton elvágyódunk, máshol akarunk lenni.

A jobbról, a nagyról, az igaziról, a nagy hivatásról álmodunk, amely majd eljön, amit majd egyszer elérünk. Ezzel boldogtalanságra ítéljük önmagunkat és a környezetünket is, folyton azt éreztetve velük, hogy jobbat érdemelnénk náluk. Szeretteink számára a legnagyobb ajándék, ha képesek vagyunk a boldogságra, ha azt láthatják rajtunk, hogy boldogok vagyunk mellettük.

József, amikor el kellett hagynia mindenét, amit két keze munkájával épített családja számára, hogy Egyiptomba meneküljön, nem omlott össze. Merte hinni, hogy önmaga lesz az ajándék. Merd hinni, hogy Te magad vagy az ajándék, nem a dolgaid, nem a tested, nem a szavaid, gondolataid, hanem Te magad. Nem attól vagy szeretetreméltó, hogy szép gondolataid, nagy beszédeid vannak (ilyen Józsefnek sem volt), hanem Önmagadért. Józsefnek ezért nem roppant meg az önbizalma, amikor hajléktalanná lett a betlehemi éjszakában, mert tudta, hogy személye az ajándék.

Egy szerelmes lány mesélte, mindig zavarta az, hogy a kedvesének nem tud eleget adni. És amikor ezt elmondta neki, akkor a fiú azt válaszolta: „Elég az, hogy velem vagy!” A lány megértette, hogy Ő maga az ajándék.

A sorozat 14. része ide kattintva elérhető!