Egyéb

Szent József cikksorozat – 12. rész

A sorozat 11. része ide kattintva elérhető!

Az önbizalommal teli férfi – 1.rész: Végül vannak olyanok is, akik pusztán amiatt szállnak ki, mert vannak jobbak náluk, s úgy gondolják, hogy csak másodrendűként érhetnek célba. Nekik mondom, hogy lehet, hogy lett volna olyan férfi, aki több paramétert tekintve alkalmasabb lett volna, hogy a Szent Család Atyja legyen, mint József, de Isten Őt küldte hozzájuk.

Ezt a sokféle jó, és kevésbé jó adottsággal és életkörülménnyel rendelkező, egyedülálló személyes konstrukciót, akit csak számukra teremtett. Nem keresett tehetősebbet vagy beszédesebbet, tanultabbat vagy kiterjedtebb kapcsolatrendszerrel bírót. Őt választotta. József ezt elhitte Istennek, s méltósága szerint élt, ezért lett szentté.

Te is választottja vagy az Úrnak, egyedülálló konstrukció, sokféle erősségből és gyengeségből „összeválogatott” egyedi személyes konstelláció. Természetesen a bűneinket nem Isten akarta, s teremtette, de azt megengedte, hogy legyenek olyan adottságaink, melyekben gyengébbek vagyunk másoknál. A nem bűnös gyengeségeink nem akadályai, hanem eszközei lehetnek a hivatásunknak. Alázatossá tesznek.

A sorozat 13. része ide kattintva elérhető!