Egyéb

Szent József cikksorozat – 11. rész

A sorozat 10. része ide kattintva elérhető!

József, a férfi, aki dönt – 3.rész: Fiatalok sokat vacakolnak egy-egy döntéssel, s mintha döntésképtelen generációk nőnének fel. Rettegünk a véglegességtől és a rossz döntésektől, hisz’ annyi tönkrement életet vagy házasságot látunk magunk körül.

Pedig valójában nincs rossz döntés. Pontosabban egyetlen rossz döntés van, ha nem döntünk, leszámítva természetesen a bűnös döntéseket. Épp a döntésünk melletti elköteleződésünk avat minket hivatásossá. Ha könnyen feladjuk, vagy gyakorta váltogatjuk döntéseinket, akkor semmiben nem fogunk elmélyedni, s mindenben felszínesen amatőrök maradunk, önmagunkat örök kiskorúságra ítélve. Életünk tét nélkülivé, súlytalanná válik. Semmi igazán nagyszerűt nem tudunk letenni az asztalra.

Elsősorban a kapcsolatainkban kell elmélyülnünk, hogy a szeretet művészetének mestereivé váljunk, de egy szakmában is csak kitartó, elkötelezett, alapos munkával válhatunk hivatásossá, akik valamit fel tudnak mutatni. Rossz döntés csak az, ha nem tartunk ki szeretteink vagy hivatásunk mellett hozott döntéseinkben, amikor az szenvedéssel jár. Olyan ez, mint érettségi előtt kiszállni egy isteni „szeretetprojekt”-ből amiatt, mert küzdenünk kell, vagy mert találtunk magunknak „jobbat”.

A sorozat 12. része ide kattintva elérhető!