Egyéb

Közös imádság

Közös imádságra hívunk mindenkit, táborainkkért.
Hogy táboraink kegyelmekben gazdagok lehessenek, hogy a Szentlélek segítse a szervezőket, és résztvevőket, hogy elháruljanak az akadályok, és baj nélkül megtarthassuk a táborokat.

Ezeket az imákat szeretnénk közösen, egységben vállalni, azzal aki csatlakozik:

Naponta egy tized rózsafüzért ajánljuk fel, hogy visszatérhessünk templomainkba. 

Táboraink témája Szent József lesz, így imádkozzunk Szent Józsefhez a táborok kezdetéig és pluszba az Összrégiós imánkat. 

Ó, Szent József, ki oly nagy és erős védelmezőnk vagy, és kérésed oly gyorsan jut el Isten trónja elé, eléd helyezem minden aggodalmamat és kívánságomat.

Ó, Szent József, támogass hathatós közbenjárásoddal, és kérd isteni Fiadtól, áldjon meg engem minden lelki ajándékkal, Krisztus, a mi Urunk által, hogy mennyei segítségedben részesedvén hálát és hódolatot adhassak a legszeretőbb Édesapának.

Ó, Szent József, soha nem unom meg szemlélni, ahogy Jézus alszik a karodban; közeledni sem merek, amíg Ő alszik a szíveden. Helyettem is öleld át szorosan, adj egy csókot a fejére a nevemben, és kérd meg, hogy viszonozza a csókot, amikor majd utolsót lélegzem. Szent József, haldoklók védőszentje, imádkozz értem! Ámen.

Drága Édesanyánk!
Tekints gyermekeidre, kik hozzád fohászkodunk!
Légy velünk mindennapi küzdelmeinkben!
Segíts, hogy a Fiad által ránk bízott feladatot elfogadjuk, és hűséggel teljesítsük!
Segíts, hogy életünk példa legyen a többi ember számára, kik még nem ismerik Fiad szeretetét! Vedd pártfogásod alá régióinkat (és missziónkat/egyházközségeinket)!
Ámen.

Az a fontos, hogy egységben egyetértésben kérjük az Istent. Kisebb áldozat egységben, közösségben sokkal többet ér, mint pár ember hatalmas, de egyéni erőfeszítései, és az Isten szemében is kedvesebb.

Jézus ezt mondta: “Bizony, mondom nektek, ha közületek a földön ketten egyetértenek mindabban, amit kérnek, mennyei Atyám mind megadja azt nekik.” (Mt 18)

Fontos az is, hogy ne csak a szavainkkal, hanem a szívünkkel is imádkozzunk. Amikor az Isten nehézségeket enged meg, akkor azt sokszor azért teszi, hogy felhívja a figyelmünket, hogy javítsunk az életünkön, “térjünk meg”.

Aki pedig teheti és úgy érzi, nyugodtan vállalhat mást is ezekre a szándékokra. Például kisebb lemondást, más imákat.

Akinek van ehhez kedve, annak ajánlunk is pár imát, amiket nehéz helyzetekben szoktak imádkozni:

https://metropolita.hu/2013/05/szent-rita-kilenced/

https://metropolita.hu/2009/09/az-ellenallhatatlan-kilenced-pio-atya-kilencede/

https://metropolita.hu/2012/01/ha-remenytelen-helyzetben-vagy/ 

ÉD kisebb testvérek