Ö.K.O.mente

Ötöltünk, hatoltunk…

mustármagnyi hit Április első MIKSZ-e után leültünk közösen gondolkodni régi és új arcokkal egyaránt. Sok egyeztetés, megbeszélés után megszületett többek között az új ötlet, hogy az Ökomente névvel kezdeni kell valamit. Ezt több célból szeretnénk megosztani veletek is: lássátok, hogy élő ez a dolog, tisztuljon a kép, hogy mit is akarunk, illetve szeretnénk, ha – amennyiben tetszik, amit csinálunk – keresnétek minket. Most még kicsi mustármag vagyunk, de hiszünk benne, hogy nagy fa lesz belőlünk, ami sokak javára válhat.

Eddigi „munkánk” során elmentünk a Galgafarmra, családokhoz, írtuk a cikkeket, de talán csak a környezettudatos gondolkodásmóddal azonosítottátok tevékenységünket. Ezt szeretnénk kibővíteni, ezért tartottuk a megbeszélést. Mindenki hozta a maga ötleteit, meglátásait, amiből gyúrtunk egy egészet.

Célunk továbbra is információszerzés arról, hogy ki mit csinál családi vagy nagyobb gazdaságban; mit tanult az iskolában, szüleitől, nagyszüleitől, vagy az életben. Lehet ez a krumpliültetéstől kezdve a joghurtkészítésen át a környezet- és pénztárcabarát fűtésrendszerekig bármi. Ezt a hasznos tudásanyagot szeretnénk mi is elsajátítani, és az élményeinkről készült kis videóanyagot is meg fogjuk osztani veletek.

rajzos szelektív hulladékgyűjtésEmellett a csapat fő vezérfonala még a környezettudatosság. Szeretnénk a szelektív hulladékgyűjtésre, műanyagmentes vásárlásra buzdítani a fiatalságot, meg még száz meg száz dologra – de nem sorolok fel mindent. A névmódosítás, tartalombővülés is utal a környezettudatosságra, emellett pedig plusz tartalommal töltöttük fel a megbeszélésen: Ö.K.O.mente, azaz Önellátás Közösségben Osztozva.

A további infókról, hírekről is igyekszünk tájékoztatni Titeket, többek között a nyári táborainkban is találkozhattok majd velünk.

György Balázs