EgyébNyitott fül

Ausztráliától az Ez az a nap!-ig

1985-ben alakult meg Ausztráliában a Newsboys, akkor még The News néven. Útjuk során számtalan megpróbáltatás érte Őket.  Kezdetben helyi gyülekezetekben és kocsmákban próbáltak érvényesülni, de az igazi áttörést az Amerikába költözés hozta meg számukra.

newsboysA „Not Ashmed” néven megjelenő hip-hop/pop stílusú első igazi albumuk hatalmas sikert aratott. Népszerűségüket fokozta, hogy már ezt az albumukat Grammy-díjra jelölték 1992-ben. Az együttes ezen kívül még három alkalommal kapott Grammy-díjra jelölést.

Sok tagcserén és műfajváltáson estek át, ami folyamatosan formálta a most kialakult és töretlen sikereket arató Newsboyst.

2010-ben „Born again”- címmel jelent meg tizennegyedik albumuk. A címadó számuk („Born again”) az újjászületésről, megújulásról, mély érzelmekről szól. A dalban az „újjászületés” szót szokatlanul nem a bűnből való újjászületésre használják a srácok, de ettől még mondanivalójuk szép és értékes.

A dalról mégis inkább beszéljen helyettem a refrénből egy részlet: 🙂

„…Ez van, ez vagyok én, végül itt tartok most, nem akarok zuhanni, de másznom sem kell, találkoztam Vele, és sebhelyes kezeivel…”

  

Az együttes pályafutása alatt először idén látogat el Magyarországra az Ez az a Nap! rendezvényre 2014. május 24-én, a Papp László Budapest Sportarénába. Nem érdemes kihagyni! A srácok az érzelmi tartalom mellett fergeteges bulikat tudnak csapni. (koncert felvételek igazolják :P)

Kasza Boglárka

(munkatársak: Kis Domonkos, Dudás Bernadett, Blaschke Sebestyén, Czikó Márta, Kis Nikolett Noémi)