Nyitott fül

Mélyen a szívemben

Megesett már veled, hogy teljesen eleged lett mindenből? Előfordult valaha, hogy elgondolkodtál, mi értelme is van az életnek? Fájdalom, megtört szív, mókuskerék, kimerültség. Ismerős szavak? Az élet küzdelem. Folyton keressük a helyünket a világban, sokszor a csalódások által kikövezett mederben. Ezen életvitelünk sem javít. Reggel suli, munka, délután készület a másnapra, este pedig dönthetsz: szórakozol, és cserébe kimerült leszel másnap, vagy elfogadod, hogy ez is egy átlagos nap volt, és lefekszel aludni. Nem is csoda, ha a tavasz közeledtével teljesen be akarsz csavarodni, és azt kérdezed Istentől: „Meddig még, Uram?” (vö. Zsolt 13)

Ha te is szoktál így érezni, teljesen átlagosan gondolkodsz. Mindenkinek mindig elege van… Vajon van kiút?

Igen, van! 😀 Egyesek emberi praktikákra, hozzáállásra, rendszeres bulizásra, párkeresésre, vagy éppen a pontos napirendre voksolnak. Van viszont egy egészen különleges csapat, akik egyetlen személyre tettek fel mindent. Valakire, aki azzal, hogy foglyul ejt, éppen, hogy szabadságot kínál. Azzal, hogy megtör, szépséget ad, s a bizonytalannal éppen, hogy a biztonságot nyújtja az őt keresőnek. Kitaláltad? 😀 Ezek az emberek úgy kapaszkodnak Jézusba, mint mások a szerelembe, pénzbe, drogba, cigarettába. Igen, ezeket az embereket keresztényeknek hívjuk. Te is közéjük tartozol, ne feledd! 😉

maxresdefault (2)

Ilyen lelkületű a Housefires nevű zenekar és széles közönsége. Ha van kedved beletekinteni, hogyan tesznek tanúságot Jézus iránti lángoló szeretetükről – legyőzve a világ nehézségeit -, hallgass bele a következő dalukba:

  

Bár a dalt a napokban töltötték fel újra, az már 2014. óta ismert volt a Housefires II című albumról. Sikere azonban ma is nagy, ezt mutatja a felfelé szökő nézettségi szám és a hálálkodó kommentek.

„Igaz szerelmet kaptam a fájdalom helyett,
Szabadságom lelem abban, ahogy foglyul ejtettél.”

Kis Domonkos
(munkatársak: Dudás Bernadett, Kis Dalma, Kasza Boglárka, Kis Nikolett Noémi, Czikó Márta, Blaschke Sebestyén)