Mindenkinek

Együtt a tiszta szerelemért

Harmadik alkalommal vettem részt az Országos Imaesten Sülysápon, a sápi templomban október 8-án. Habár nem voltunk sokan, annál családiasabb volt a hangulat. Szentmisével kezdtünk, melyet Farkas Laci atya celebrált. A prédikációban a tisztaság fontosságára és lényegére hívta fel a figyelmünket.

Az imaesten dicsőítő slágereket énekeltünk, illetve néhány helyi fiatal saját kezűleg írt imával tette hangulatosabbá az esténket. Tanúságtevőnk a Tutkovics házaspár volt, akiknek házastársi élete példa a mai keresztény fiatalok számára, hogy hogyan éljenek meg tisztán egy párkapcsolatot. Már csak a menték patrónájának dicsérete miatt is be volt építve egy tized rózsafüzér az estébe. Az imaest végéig volt lehetőség gyónásra, hogy bűneinket letéve, tiszta lélekkel imádhassuk a köztünk lévő Krisztust.

A lelki táplálék után a házigazdák a helyi plébánián gondoskodtak a testi táplálékról is, amire nem lehetett panasz, hiszen finom és bőséges volt. Akik messzebbről utaztak, mint például én is, azoknak lehetőség volt az ottani alvásra és estébe nyúlóan jókat beszélgetni a barátokkal. Nagyon remélem, hogy jövőre is sikerül eljutnom nekem és minél több embernek, mert ezáltal is egyre közelebb és közelebb kerülünk Isten országához.

György Tamás

Zagyvamente