Nyitott fül

Like a Virgin – kicsit másképp

Mint arról biztosan sokan hallottatok, idén Olaszországban a Voice tehetségkutatót, a 26 éves Cristina nővér nyerte, aki egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nem csak keresztény körökben. Sokan meg is lepődtek rajta, hogy miért jelentkezett egy ilyen világias műsorba, amire ő így válaszolt:

„A részvétel ötlete Ferenc pápa hívásából ered: lépjetek ki az ajtón, menjetek ki a peremvidékekre, járjatok a világban, hogy Isten szavát hirdessétek. Kaptam egy ajándékot, amit az embereknek adok.”

És valóban, gyönyörű hangjával és mindig mosolygós, tiszta személyiségével a zsűrit is levette a lábáról.
A dal, amit szeretnénk tőle megmutatni, egy híres szám feldolgozása, méghozzá Madonnától Like a Virgin” címmel. Ez a dal ugyan 1984-es megjelenése óta különféle megítélések alá esik, eredeti mondanivalója mégis Billy Steinberg szövegíró személyes tapasztalatából ered. Egy nehéz párkapcsolat után végre egy olyan nővel tudott megismerkedni, akinek a szerelme mindent meggyógyított, bekötötte a sebeket, és olyan érzések lettek rajta úrrá, mint még soha előtte. Sokkal mélyebb volt… olyan Igazi!
A nővér ismét más értelemben adja elő a számot, egy kicsit még mélyebb, tisztább érzelmekkel, de a lényege szerinte is ez:

„ A szerelem és a szeretet képes arra, hogy újjá teremtsen; segít, hogy elengedd a múltat és továbblépj.”

Ebben az új értelmezésben hallgassátok szeretettel:

  

„Valahogy túléltem a vadont,
de addig nem tudtam milyen elveszett vagyok,
míg meg nem találtalak…
sokáig voltam bánatos és szomorú,
de te éreztetted velem, hogy fényes vagyok és új!”

Czikó Márta

(munkatársak: Kis Nikolett Noémi, Kis Domonkos, Dudás Bernadett, Blaschke Sebestyén, Kasza Boglárka)