VIFI

VIFI adó 1% – Ajánld fel, vagy szólj a szüleidnek!

2017-től az adófizetők jó részének a NAV készíti el szja adóbevallását. A dolog hátulütője, hogy így sokan megfeledkezhetnek az adó 1+1 százalékos felajánlási lehetőségről.

2018-ban az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 22. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

Az e-szja új rendszere úgy működik, hogy ha az adózó nem módosít a NAV által elkészített bevallástervezeten, vagy nem nyújt be saját maga által készített adóbevallást május 22-ig, akkor a NAV tervezete automatikusan hivatalos adóbevallássá válik.

A legfontosabb azonban, hogy ha már elkészült az adóbevallás, de elfelejtettem az 1+1 %ról rendelkezni, akkor május 22-ig van lehetőség postai úton a 17EGYSZA nyomtatványt elküldeni a területileg illetékes NAV-nak, vagy ügyfélkapun keresztül  a 17EGYSZA nyomtatványt kitölteni.

Mit tegyek, ha a munkáltatóm gyűjti az 1% nyilatkozatokat?

A 17 EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak.

Mit tegyek, ha a NAV készíti az adóbevallásomat?

Ügyfélkapun keresztül a NAV eszja oldalán május 22-ig online rendelkezhetsz az 1%-ról. Az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőség van még az 1%-ról rendelkezni.

Az adó 1+1 % felajánlása minimális odafigyeléssel hatalmas segítség az alapítványi céljaink elérésében.

Célunk, hogy a Váci Egyházmegye minden településén legyen katolikus ifjúsági közösség!

Alapítványunkról:

Partner-alapítványaink: http://www.mente.hu/category/partner-alapitvanyaink/

A 2018-as adó 1%- VIFI támogatói nyilatkozat minta letölthető innen: http://www.mente.hu/download/ado1_-vifi-tamogatoi-nyilatkozat-minta-2018/

Segítsd Te is munkánkat! Köszönjük a támogatást!

Bajnóczy-Kovács Edina