Ajánló

Tisztasági imaest- ahogy én látom

Udvardy Márton számolt be róla, hogy ő miért látogatja rendszeresen a sülysápi tisztasági imaest alkalmait. Marci külön kitért a múlt alkalomra is, mely egy különleges születésnapi imaest volt, hiszen hatodik éve annak, hogy Sülysáp is csatlakozott az országos imaalkalmakhoz.
3d886164-1bfc-4cb7-9867-908ebcba7d07Idén már két éve annak, hogy ha tehetem, elmegyek a sülysápi tisztasági imaestre.
Immáron másodszor jött el velem kedvesem is. Egy ilyen alkalom adtán száz kilométert is megteszek, – habár soknak tűnik – de kétszer ennyit is hajlandó lennék utazni. Nem véletlenül!
Este 6 órakor szokásosan egy misével indítunk, amely megadja a kellő egységet és hangulatot. Az imaest ez után kezdődik. Az oltári szentséget elhelyezik az oltáron, hogy ragyogásában elmélyüljünk.
Dicsőítő dalok, szebbnél szebb imák és csend váltakozásában imádkozunk a tiszta szerelemért, a tiszta házasságért, a családokért, kedvesünkért. Mindez nagyon sokat jelent számomra, mert a tisztaság egyfajta plusz szeretetet ad a kapcsolatnak.
e3bd0286-2c24-491c-830a-724eecf611b3Utóbbi alkalommal tanúságtételt is hallhattunk egy ifjú házaspártól, Borbás Emesétől és férjétől Borbás Józseftől. Szó volt arról, hogy a testi szeretetet pótolnunk kell valamilyen más formában a házasság előtt (segíteni, meghallgatni, odafigyelni a másikra), arról hogy a házasságban még tán nehezebb is a tisztaság fenntartása, valamint arról is, hogy a lélekben erősebbnek mindig észnél kell lennie.
Az imaest után összejövünk egy agapéra a plébánián, ahol szendvicseket és süteményeket fogyasztva beszélgetünk rég nem látott barátainkkal.

Udvardy Márton

A következő alkalom időpontja: 2016. február 16. 18:00-tól szentmise, majd imaest.

Szervezők elérhetősége: Rácz Regina (flottás tel.: 0630-933-28-49) és Farkas Zsolt (flottás tel.: 0630-922-38-32)

,,Boldogok a tisztaszívűek, ők meglátják Istent” (Mt 5,8)