Ajánló

Taizé Graz

Október 25. csütörtök és 28-a vasárnap között Taizé-Graz összehozza a fiatalokat Európa minden részéről az „OSZTOZZUNK A JÖVŐN” (SHARING THE FUTURE) mottó alatt.

2018. Október 25. csütörtöktől 28. vasárnapig, 18 és 35 év közötti fiatal felnőttek találkoznak Közép- és Kelet-Európa minden részéből érkezve Grazban – Európa korábbi kulturális fővárosában. A találkozóra a város különféle felekezetű egyházainak kezdeményezésére kerül sor. A találkozón -felnőtt kíséretében- a 16-17 éves fiatalok is részt vehetnek.

Az „Osztozzunk a jövőn” (Sharing the Future) tematika mentén érkeznek majd fiatalok többek között Ausztriából, Szlovéniából, Magyarországról, Horvátországból, Szlovákiából, hogy négy napot eltöltsenek Grazban. A közös imákat a világörökség részeként jegyzett óvárosban tartják. Az imák, valamint a kiscsoportos beszélgetések és műhelyfoglalkozások segítik a résztvevőket abban, hogy felfedezzék Isten jelenlétét, és megosszák tapasztalataikat, ötleteiket és reményeiket.

A reggeli, déli és esti ima adja meg a találkozó alapvető ritmusát. A résztvevőket a grazi, illetve Graz környéki egyházközségek látják vendégül. A délutáni kulturális, társadalmi és vallási témában szervezett műhelyfoglalkozásokat különböző helyszíneken tartják.

Forrás: http://www.taize.fr/hu_article24596.html