GalgaipolyMentékZagyva

Leeendő püspökünk is mentézik? Igen!

Ipolyos tábor egy napja a Galga menti régióban, egy Zagyva-parti városban.

Igen, erre a napra látogatott el leendő püspökünk, Marton Zsolt atya szerdán Hatvanba. Talán nem is volt szándékos, de máris három régióhoz lehetett szerencséje Zsolt atyának. Persze kiemelkedő volt az Ipolyos fiatalok és a helyi hívek jelenléte, de a padokban lehetett látni Galgás pólót és jelen voltak Zagyvás kötődésű fiatalok is.

Zsolt atya szentmisét celebrált a résztvevőknek. Prédikációjában az Ipolymenti Nyári Tábor tematikáját követve a megtérésről beszélt, méghozzá a fiatalok nyelvén. A megtérésről, mely nem csak egy egyszeri alkalom, hanem annál sokkal több: egy egész életet átfogó folyamat, melynek során mind jobban hasonlíthatunk Krisztushoz.
A szentmise végén Zsolt atyát ároni áldásban részesítették a táborozók.

A szentmise koncelebrálásában részt vett Kiss Dávid atya, az Ipolymenti Tábor idei táborvezető papja, Farkas László atya, mint hatvani házigazda, Hulitka Róbert, Bercel plébániai kormányzója (a hamarosan induló Ipoly kovászoló majdani házigazdája), továbbá Bezák Tamás atya, a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkésze.

A táborlakók nevében a közösség régiófelelősei tábori pólót is ajándékoztak Zsolt atyának.

Ezután a táborozók csoportképet készítettek a helyszínen, majd Kinga nap alkalmából felköszöntötték az egyik édesanyát. A találkozás tehát összességében igen jó hangulatban telt, mely az arcokon is tükröződik:

A helyiek vendégszeretetének köszönhetően a szentmise után a szervezők dinnyével hűsítették a táborozókat.
A tábori programot az Ipolymenti fiatalok a hatvani strandon folytatták. Ez a nap volt a tábor közepe, ahol elkél a lelki mellett a testi felfrissülés is.

Sok áldást kívánunk az Ipolyos tábor további napjaira!
Sok áldást kívánunk Zsolt atya leendő püspöki szolgálatához!

Marton Zsolt atya püspökszentelése 2019. augusztus 24-én 10 órakor kezdődik.
Helyszín: Váci Székesegyház

Te ott leszel?