Dél-Duna

Itt van az ősz, itt van újra…és a Dél-Duna is

Mint a címben is felsejlik, megérkezett az ősz. Rövid napszakok, a fák leveleinek hullása, és természetesen Dél-Dunás őszi találkozó.

A helyszínünk a vecsési plébánia volt október 29-én, ahol már reggel nyüzsgés kerekedett, hiszen megérkeztünk a találkozóra. Újra megtapasztalhattuk közösségünk befogadó erejét.

A napunk fő témája az imádság volt, ami sok mindent megmozdíthat bennünk. A nap folyamán új dolgokat tudhattunk meg róla, amiket egy interaktív előadás után kis csoportokba személyes élményeinkkel tovább elmélkedtük.

A napból természetesen nem maradhatott el a mozgós játék sem, ami fogócskákból állt. Így a sportolást is kipipálhattuk a nap végére.

A játék után az elhunyt szeretteinkre emlékeztünk úgy, hogy egy nagy imasétára indultunk. Mindenszentek és halottak napja közeledtével kilátogattunk a vecsési temetőbe, ahol minden jelenlévő egy általa választott sorban minden sírnál imádkozhatott. Elmélyülve, hálaadással és könyörgéssel azokért, akikért már nem imádkozik senki.

Visszatérve a helyszínünkre társasjátékok tömkelege és teaház várt minket. A napunk végét pedig egy különleges szentmisével zártuk, hiszen a misét két nyelven imádkoztuk, az állandó részeket németül, a többit magyarul.

“Itt van az ősz, itt van ujra, s szép, mint mindig, énnekem.”

Visszatekintve egy szép és meghitt találkozót tudhatunk magunk mögött, köszönjük nektek hogy eljöttetek. Gyertek a téli találkozóra is (dec. 03., Dabas-Sári), legyünk együtt akkor is.

Zammat Menal

A képeket innen érhetitek el.