Dél-DunaEgyéb

DD LIVE: Online tali a DiscordON

Azt hittétek, hogy a kijárási tilalom bekorlátoz minket? 😉

A Dél-Dunának 2020 novemberre óta van Discord szerverre amiben nem csak a találkozó volt idáig az egyetlen esemény a karanténban.

Mi az a Discord?

A Discord egy ingyenes szöveges és hangalapú chat program, amelyet közösségek számára készítettek nagy rendszerigényű programok levezetéséhez. Mivel élőbe a korlátozások miatt nem tudtunk találkozni így ezen az internetes platformon szerveztük meg a találkozónkat.

A második online találkozónk témája az egyenes út volt. A youtube-csatornánkon keresztül zajlott a találkozó február 27-én. Köszöntésbe, megnyitó imába, gitáros dicsőítésbe, előadásba mind a képernyőn keresztül tudtunk becsatlakozni. A személyesebb rész a Discordon folytatódott. A kiscsoportos beszélgetés online videochates szobákba került, úgy, ahogy a kötetlen beszélgetést nyújtó teaház is. A napot game night partival zártuk, melyben helyet kapott a Dixit, a Scrible, a Codnames és Among Us is.

Még több Discord!

Szerverünk sok lehetőséget biztosít a kapcsolattartásra. Ezek november óta nyilvánosan elérhetők, és reméljük egyre többen becsatlakoztok az online lehetőségeinkbe. Ezek várnak titeket:

  • Game night:
   Minden csütörtökön este tartjuk a közös online társasjáték estjeinket , amihez bátran csatlakozhattok a találkozó után is. Érdemes regisztrálnotok a boardgamearena.hu oldalra a teljes játékélmény eléréséhez.
  • Szervezkedő:
   Itt kereshetünk társakat a játékokhoz esetleg filmezéshez.
  • Trash:
   Ahova beküldhetünk random dolgokat akár vicces képeket és videókat is.
  • Chat:
   Ez az a szoba ahol hétköznapi beszélgetések történnek . A Chat csatornákon kívül vannak társalgó szobák ahol szabadon beszélgethetsz a szerver többi tagjával.
  • Hirdetések:
   Ide kerülnek az aktuális információk a programokról.
  • Elmélkedős:
   Itt segítséget kérhetsz a szerver többi tagjától az isten kapcsolatod elmélyítésére.
  • Komoly kérdések:
   Ezen a csatornán több kérdést lehet feszegetni, agyalni különböző témákon.

A Discord tökéletesnek bizonyult az online Dél-Dunás találkozó levezetéséhez, és reméljük meghoztuk a kedveteket, hogy a jövőben velünk tartsatok az online alkalmainkon. Tartsuk a kapcsolatot egymással, és vigyázzunk egymásra!

Zammat Menal és Blaschke Sebestyén

A képre kattintva érhetitek el a Discord szervert.