A Dél-Duna az életszentség útján

A tanév utolsó találkozóját Albertirsán tartotta a Dél-Duna. Április 25-én a megszentelt élet témáját jártuk körül…

Sokan, sok helyről érkeztünk most is a régióból, és vendégeket is köszönthettük más mentékből. Lejutásunkhoz ismét igénybe vehettük a partybusz szolgáltatást, mely településről-településre vette fel a résztvevőket, így mind szerencsésen megérkeztünk.

Mint az eddig találkozóink, ez is a téma kifejtésével kezdődött. Ignácz Panni előadását hallhattuk a megszentelt életről. Elmondta, hogy mindannyian erre az útra lettünk hívva, akár szerzetesként, akár családosként, akár egyedülállóként. Feladatunk megtalálni, hogy mire hív Isten, és hogy hogyan közvetítsük örömhírét a világban.IMG_0359

Az utóbbi két találkozó gyakorlata szerint a kiscsoportok helyett műhelyeken lehetett részt venni. Céljuk a szerzetesi hivatás megismertetése, a rendek bemutatása, és saját hivatásunk megtalálása volt. Meghallgathattuk Maczák Tomi atya tanúságtételét, hogy hogyan talált rá hivatásra; pályaorientációs tesztet tölthettünk ki Farkas Laci atyával; végül pedig Váradi Andris és Ferentzi Kristóf interaktívan mutatta be a szerzetesrendeket. Az ebéddel jóllakva együtt térdeltünk az Oltáriszentség előtt, a DD zenei csapatának közreműködésével.

A kötött programok után szabadtéri sportolás következett. A vállalkozó szelleműekkel csapatjátékban vettünk részt, majd a lányokból röplabda-, a fiúkból focicsapat verbuválódott. A nagy széllel dacolva tollaslabda párok is alakultak.

Kezdődhetett a DD show. A feladatokat a ‘The Ellen Show’ műsorból merítettük. Elsőként a „Heads up” szerint, tablet PC-re kivetített, a tIMG_0593émához illő szavakat kellett kitalálniuk a versenyzőknek. Az „Epic or Fail-ben” korábbi táborainkról, találkozóinkról készült videó részletekről kellett eldöntenünk, hogy a megállítás után Barón vagy Buktán folytatódnak. Végül a regisztrációnál kiválasztottak (akik a karszalagjukra „csipcsirip” megkülönböztető jelzést kaptak) vehettek részt a harmadik feladatban, amelyben a „Blindfolded Musical ‘Bachelor’ Chairs-hez” hasonlóan bekötött szemmel kellett táncolniuk, majd a zene leállítása után beleállniuk valamelyik hulahoppkarikába.

A szentmise előtt az irsai kötődésű KÖSZ (Krisztus Örömhírét Sugározzuk Zenével) együttes dicsőítő koncertjét hallgathattuk meg. Hamar átadtuk magunkat a zenei élménynek, és a kivetített dalokat velük együtt énekeltük. A Dél-Duna hangszeres csapatával kiegészülve a zenei szolgálatot is ők adták a szentmisén.IMG_0791

Ezzel a nappal nyílt meg a lehetőség, a nyári táborunk jelentkezésére is. Ezúton is mindenkit szeretettel hívunk július 28. és augusztus 2. között Ócsára egy fergeteges táborba!

A napra visszatekintve elmondhatom, hogy bővelkedtünk mind lelki feltöltődésben, mind közösségi élményekben. A szünidő előtti utolsó találkozóból erőt meríthettünk a tanévzáráshoz. Találkozunk a táborban!

Blaschke Sebestyén

A képeket innen érhetitek el.