Egyéb

Útnak indultunk! – Látogatás a Gyulafehérvári Főegyházmegyében

Június elején nagy útnak indultunk! Az Ifjúsági Lelkészség munkatársai közül meghívást kaptunk a Gyulafehérvári Főegyházmegye, Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészségétől (:D) a FIF-től, hogy tapasztalatot cseréljünk határon túli testvéreinkkel az ifjúságpasztoráció működéséről, örömeiről, kihívásairól; egyszóval, hogy kapcsolatot építsünk a Kárpát-medence fiataljaival és az értük dolgozó fiatalokkal.  

Péntek kora hajnalban hatodmagunkkal, szendvicsekkel és egy jó nagy adag lelkesedéssel felszerelkezve bő 11 órás út után megérkeztünk Szelterszfürdőre, a Boldog Özséb Ifjúsági Házba. Az erdővel és patakkal övezett udvaron és előtéren nyüzsgő fiatalok hordták be a táskájukat a házba, akik a Teljes Szívvel, vagyis a TSZ ifjúsági vezetőképző 6. hétvégéjére érkeztek.

Első perctől kezdve otthonosan éreztük magunkat; mi magunk is részt vettünk a képzési programokon, előadásokon, közös imádságokon, ezáltal még jobban meg tudtuk ismerni a FIF ifjúsági vezetőképzőjének felépítését, működését és céljait.

Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy lenyűgözött bennünket, amilyen profizmussal, szívvel-lélekkel felépítették és vezetik a képzést a munkatársak, s amilyen odaadással terelik az erdélyi fiatalokat a Jóistenhez.

Sok mindenre felnyílt a szemünk, hogy miképpen is lehetne az ottani jó gyakorlatokat a mi egyházmegyénk kereteibe beemelni.

A hétvégét követően, vasárnap este és hétfőn lehetőségünk volt szűkebb körben megismernünk a FIF-et. Megvendégeltek minket vacsorára, majd Csíkszeredán bepillantást nyerhettünk az irodai működésükbe is. Még Gyimesbükkbe is eljutottunk, ahol a plébános atya fogadott minket, s bemutatta nekünk a templom, illetve a Gyimesekben élők történetét. Úton hazafelé még egy bobozásra is megálltunk, majd az estét Szelterszre visszatérve éjjelig tartó társasjátékozással, beszélgetéssel töltöttük. Másnap hajnalban testileg bár elfáradva, de a hétvége élményeitől és a szeretetteljes vendégfogadástól feltöltekezve indultunk vissza Vácra.

Nagyon köszönjük a FIF munkatársainak a szeretetteljes vendégfogadást! Nagy motivációval és lelkesedéssel várjuk az újbóli közös találkozást, tapasztalatcserét!


A hétvégén készült képeket ITT tudjátok megtekinteni.

Ha nektek is felkeltette az érdeklődéseteket a FIF munkássága, itt találjátok az elérhetőségeiket:
https://www.facebook.com/fiferdely
https://www.fif.ma/