Ö.K.O.mente

Ökokezdetek a 7 mentén

2012-ben elkezdődött a Váci Egyházmegyében egy új ifjúsági program. Néhányan összegyűltünk Vecsésen egy kezdeti ötletelésre. Olyan fiatalok vagyunk, akik jövőjüket környezettudatosan, elszakadva a globalizáció ártalmas függésétől, önállóan, hagyományt őrizve tervezik.

Ez nem jelenti azt, hogy mindannyiunk a saját tanyáján fog földet művelni és állatot tartani, miközben elektromos autóval viszi be a szomszéd településre a gyerekét, és saját kertjében megtermelt krumplit főz otthon. Mindannyian hozzá tesszük amit tudunk, kinek-kinek a tehetsége, ambíciója, és akarata szerint.

Nagyon fontosnak érezzük ezt az újfajta missziót.

Miről is szól ez a misszió?

Ellátogatunk olyan helyekre, ahol a témában tudunk kutatni, informálódni, és a hasznos tudományokat összegyűjteni. Ezek lehetnek keresztény, illetve nem keresztény helyek is, a lényeg, hogy megismerjük őket, és felhasználhassuk a későbbiekben.

Szeretnénk minél több hasznos információt összegyűjteni számotokra, ezért a mente.hu felületén indul egy „Ökosságok” rovat. Itt heti rendszerességgel megtalálhatjátok az ötleteinket, ajánlatainkat, melyeket a hétköznapi élethelyzetekben vagy akár programok szervezésében is tudtok alkalmazni (táborok, találkozók).

György Balázs