Mindenkinek

Két év után megkelt a Kovász – „Már a mennyországban”

November 15-17-én zárult le a Váci Egyházmegye Ifjúsági Közösségszervező- és Vezetőképzőjének, a Kovászolónak első képzése. 44 fiatal vehetett át oklevelet az ünnepi szentmisén dr. Beer Miklós megyéspüspöktől. Néhány résztvevővel beszélgettem vasárnapi kereszténységről, barátságról, személyiségfejlődésről.

Milyen élményeket szereztetek a Kovászolóban?

Turay Tündi: Nem gondoltam, hogy itt fogok megtanulni zenélni, az biztos. Viszont érdekelt az, hogy sok játékot tanulhatunk, olyan pedagógiai módszereket, amivel könnyebben lehet vezetni ificsoportot.
Köszönöm az Úrnak, hogy megtanított az egységre, hogy nem egyénieskedni kell, hanem ha segítség kell, akkor forduljak segítségért. Igenis lehet csapatban dolgozni, és nem kell mindent nekem csinálni.

IMG_0239György Tomi: Azért jöttem ide, mert a bátyám hívott. Amióta bekapcsolódtam ebbe a közösségbe, azóta érzem azt, hogy kiszakadtam a vasárnapi kereszténységből. Rájöttem, hogy nem csak abból áll a kereszténység, hogy eljárok vasárnap templomba, hanem amit hallunk a szentmisén, azt utána bele kell vinnünk az életünkbe. Nem az a lényeg, hogy úgy éljünk, hogy majd a mennyországba kerüljünk, hanem, hogy már itt létrehozzuk a földi mennyországot köztünk.
Ide örömmel jövök, hazajövök, és én ezt sosem szeretném feladni. Nem tudnám elképzelni az életemet úgy, hogy ne legyek ilyen emberek között.

Blazsek Kriszti: Megtanultam, hogy mi az igazi barátság.
Sok új lehetőséget, szervezetet megismerhettünk, akik segítettek abban, hogy megtaláljuk, mi áll a legközelebb a mi karakterünkhöz és személyiségünkhöz, és miben tudjuk kamatoztatni a talentumainkat. Ez is nagyon sokat jelentett számomra, hogy nem csak egy út van, amit otthon a kisközösségemben látok, és azt kell nekem folytatni, ha tetszik, ha nem. Megtalálhatom azt, ami igazán hozzám illik és magaménak érzek.

Tóth Eszti: Életem egyik legjobb döntése volt, ami nélkül sokkal kevesebb lennék.
Eleve volt bennem egy vágy, hogy mit szeretnék csinálni, de a Kovászolónak köszönhetően még inkább tudatosult bennem, óriási lelkesedést kaptam.
Bennünk, végzettekben van valami közös, és egy szövetség összetart minket arra, hogy kovászok legyünk az életben, és ez erőt fog adni.
Az a vágyam, hogy közösségeket vezessek. Az, hogy a fiataloknak tényleg megmutassam ezt az értéket és ezt az örömöt. A mai fiatalok nem beszélgetnek… keresik magukat, és nem is tudják, hogy van egy jobb, hanem póttevékenységek között élnek. Úgy érzem, hogy ha egy kicsit mutatok ebből valamit, akkor vevők lesznek valami mélyebb dologra. Én mindenképp a csoportvezetésre kaptam hívást, és én azt szeretném csinálni.

György Balázs: A Kovászoló alatt hónapról hónapra fejlődött a személyiségem és az Istennel való kapcsolatom. Olyan barátokat kaptam, akik a levegőt jelentik számomra. Kinyíltam, észrevettem, hogy ki vagyok valójában, mi a fontos az életemben, és mit akarok csinálni.

A Püspök atyával készült interjút itt olvashatjátok.
Antalicz Gáborral, a Kovászoló vezetőjével készült interjút pedig itt olvashatjátok.
KÉPGALÉRIA ITT.