Nyitott fül

Keresztény metál – Demon Hunter

A vizsgaidőszak/félév végén, hogy ki tudjuk ereszteni a gőzt, lazítani egy ütősebb szám mellett, bemutatom a keresztény metált, és a kedvenc együttesemet ebben a stílusban, a Demon Hunter-t!

A keresztény metál irányzat az 1970-es évek végén jelent meg. A keresztény metál nem egy öDemon_Hunter_(USA)nálló zenei stílus, hanem inkább ideológiai gyűjtőfogalom, és ezért a keresztény zenekarok a heavy metál műfaj szinte minden ágában előfordulnak.Az irányzaton belüli együttesek dalszövegeiket tipikusan a zsidó-keresztény hagyományokra alapozzák. A bandák lírai megközelítése változó, mivel néhányan a hit pozitív aspektusait hangsúlyozzák, míg mások Krisztus tanításait ismertetik, de az is előfordul, hogy ezeket az üzeneteket a dalszövegek rejtett metaforáiban adják elő. (forrás: metalenciklopedia.hu)

A Demon Hunter 2000-ben alakult Seattle-ben. Don és Ryan Clark alapította a zenekart. Ma már csak Ryan tagja a bandának, Don visszavonult és családja körében tölti mindennapjait, míg fivére dalokat ír és koncertezik. Zenéjükben keveredik a metál, a hardcore és még számos „kemény”-nek számító zenei stílus. (forrás: wikipedia.com)

  

Lírikus dal azokról akik bántják magukat. Biztat minket, hiszen Jézusban szeretetet és együttérzést találunk! Találjuk meg mindnyájan ezt a szeretetet Krisztusban! 🙂

„…minden sor egy ösvény egy üres szívbe, ahol az elfeledett szeretet szavai némán zuhannak a sötétben.”

Kasza Boglárka
(munkatársak: Kis Dalma, Blaschke Sebestyén, Kis Domonkos, Dudás Bernadett, Kis Nikolett Noémi, Czikó Márta)