Ajánló

Forrásszervezés, adománygyűjtés a Váci Egyházmegye szolgálatában

Forrásszervezés, adománygyűjtés a Váci Egyházmegye szolgálatában

Vác, 2019. november 29-december 1.

            A Váci Egyházmegyei Ifjúsági Iroda szervezésében olyan előadásokkal teli hétvégét tervezünk a Váci Egyházmegye régiós fiataljainak, egyházmegyei munkatársainak, amely segítségére lehet azoknak, akik tervezett, célirányos módon szeretnék megújítani közösségeiket és keresik a módját miként lehetne forrásbevonással, adományok gyűjtésével segíteni ezt a munkát.

            A nyakat merem rá tenni, hogy mindenkinek van egy olyan tipikus mondata, amellyel közösségi munkája során találkozott, mint például: „jó az ötleted, de most nincs rá pénzünk!”, „ha felújítanánk ezt az épületet,- feltéve, ha találnánk rá forrást-,  akkor az sokat lendítene a csapaton”, „a barátaim, családom, egy ismert cég vezetője szívesen támogatna bennünket, de találjuk ki a formáját, hogy hogyan?”.

            Legyen szó közösségről, vagy alapítványról ma már a forrásszervezés és adománygyűjtés elengedhetetlen egy közösség, szervezet kiegyensúlyozott, sikeres működéséhez. Az elmúlt években sokat változott a közösségi média hatására az adománygyűjtés. Az élmény alapú adományozás egyre fontosabb az adományozók számára, hogy emlékezetes, kreatív, egyedi felhívásokhoz csatlakozva támogassanak közösségi kezdeményezéseket. Nos a recept, jelentem nem tűnik túl bonyolultnak!

Kell egy hely, ahol leülsz és másokkal együtt átgondolod a közösséged céljait, milyen eszközeid vannak arra, hogy elérj másokat! Jó hírem van! Erre helyet biztosítunk Neked Vácott, 2019. november 29. péntek 17 órától, december 1. vasárnap 12 óráig Helyszín: Egyházmegyei Oktatási Központ (Vác, Galamb utca 1.)

Vedd számba az erőforrásaitokat! Milyen módszer való leginkább Nektek? Ehhez meghívunk olyan előadókat a számotokra, akik szakmai tapasztalatai a garancia arra, hogy jó irányba terelnek Benneteket! A hétvége gyakorlati vezetői, előadói: Jacsó Annamária és Nagy Luca közösség szervezéssel és ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek, akik számos sikeres közösségi adománygyűjtő kampányt tudnak maguk mögött (ifjúsági programok, szociális projektek, rászorulók támogatása), valamint civil szervezetek SZJA 1%-os bevételeinek növeléséhez nyújtottak stratégiai tanácsadást.

Nagygyörgy András, az élményalapú adományozás specialistája, jelenleg a Suhanj! Alapítvány, korábban a Bátor Tábor Alapítvány adománygyűjtője és jótékonysági szertárosa. András nevéhez olyan országos projektek köthetők, mint az Élménykülönítmény, a Bátor Könyv, vagy a #KézenFogvaBallagunk mozgalom. Dr. Tanczik Balázs atya az adománygyűjtések jogi és egyházi szempontjainak bemutatásával segíti munkánkat.

Ismerd meg a lehetséges támogatóidat, találd ki, írd le hogyan és mivel keresed meg őket! Reményeink szerint vasárnapra mindenki talál magának egy fontos célt, megleli a hozzá vezető utat, megkeresi a szükséges embereket és hozzárendeli a szükséges forrásokat!

A jelentkezés határideje: 2019. november 15.

Eddig várjuk a jelentkezéseket az alábbi űrlap kitöltésével a váci egyházmegye területéről.

Itt kitöltheted a jelentkezési lapot.