Nyitott fül

Álmaink ereje- 2. rész – Gondviselés

Kedves Olvasóink! Október végéhez érve, ahogy egyre több a levél a földön, mint a fákon, talán mi is gyakrabban fordítjuk lefelé az arcunkat. A következő cikkükben Mi mégis arra szeretnénk biztatni Titeket, hogy használjátok ki a nyarat idéző meleg napokat. Talán a felerősödő szél lecsupaszítja a gallyakat, de nem árt nekik, csak előkészíti a teret az új évszaknak. Bármilyen erősen érintő változás is fújja és forgassa fel a napjaitokat, szeretnénk emlékeztetni Titeket, hogy a szükséges időben megérkezik a megoldás és értelmet nyernek azok a dolgok is, amiktől előtte idegenkedtünk! Saját, személyes tapasztalatából született élményét osztja meg velünk Blaschke Sebestyén, mely egy őszinte vallomás a Gondviselés hatalmáról, a hit utakat formáló és ezzel álmokról döntő erejéről. Olvassátok szeretettel Sebi cikkjét!

Döntést hozni talán a legnehezebb az életbe!
Vagy csak én lennék ezzel így?

Aki ismer, tudja, hogy milyen körülményes tudok lenni.
Egy egyszerű kérdésből, világméretű problémát tudok csinálni, latolgatva a lehetőségeket, tanakodva, hogy mi lenne a jobb. Tudatosan kell figyelnem rá, hogy céltudatos legyek, és ne vesszek el a részletekbe, a lényegtelen dolgokba.
Arról nem is beszélve, hogy milyen flúgos tudok lenni: lekésem, lemaradok, túl hamar odaérek, eltévesztem, stb.

Ismerős?

Épp a minap beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy vívódok, hogy menjek-e egy közös programunkra. Más programom is van akkor, ahova be szeretném vinni egy ötletemet, aminek viszont a megvalósulása elég kétséges. Lelkesen, mégis magamban kételkedve állok az előtt a kérdés előtt, hogy is legyen?

Ő világított rá, hogy:Ha kicsit visszatekintek, sokszor fedezem fel, hogy már mennyiszer voltam hasonló szituban.
Akár épp a hétvégéim alakulását nézem, akár egyéb nagyobb jelentőségű kérdéseket, azt fedezem fel, hogy valahogy természetesen kiszelektálódtak az alternatívák, és maradt az, amire szükségem volt. Azok a problémák, amiknek túl nagy jelentőséget tulajdonítottam, maguktól megoldódtak, új ajtók nyíltak előttem, és sokszor amin átmentem volna bezáródott. Más megoldási lehetőségek tűntek fel, és új mederbe terelődtek a dolgok.

Mi lenne ez, ha nem Isten gondviselő szeretete?

Jézus saját maga mondja:

„Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! Nem több az élet az eledelnél s a test a ruhánál?” (Mt 6,25)

Hiszem, hogy Isten végtelen szeretete képes áthatni az életünket, és kiegészíti azt, ami hiányzik belőlünk. Ő az, aki koordinálja a világ folyását, nekünk csak rá kell bíznunk magunkat, hogy megvalósítsa életünkben azt a tervet, amit megálmodott számunkra. Tudja, hogy mire van szükségünk, hiszen a legjobbat akarja nekünk!

„Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van.” (Mt 6,33)

Idén szeptembertől más vonalon halad tovább az életem. Van bennem egy csomó kérdés a jövőmmel kapcsolatba, de abba biztos lehetek, hogy bármi is lesz Jézus mellettem, és Vele minden a hasznomra válik. Engedjétek meg, hogy Vele szólva zárjam soraimat, kitartást kívánva a tanévre:

„Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról!” (Mt 6,34)

Vannak időszakok amikor a gondolataink még nem készek ahhoz, hogy be tudjuk fogadni a választ a bennünk lévő kérdésekre. De ahogy Sebestyén története is bizonyítja, ilyenkor sem kell kétségbe esnünk! Van hová fordulnunk, hallgassátok meg The Afters: Well Done című dalát, mert van, hogy ennyi is elég, hogy elengedjük az akarást, és engedjük, hogy az Álom elkészítse magát!

” What will it be like when my pain is gone
And all the worries of this world just fade away? „
” You have run the race and now you’re home
Welcome to the place where you belong „

” Well done, well done”

Írta:   Blaschke Sebestyén

(A Nyitott Fül csapata: Blaskó Rebeka, Blaschke Sebestyén, Dudás Bernadett, Kis Domonkos, Kasza Boglárka, Nyulas Tamás, Ponyi Ferenc, Tamásfalvi Hanna, Kis Dalma Róza )

KERESSETEK MINKET INSTAGRAMMON IS!

@nyitottful