Lelkiség

Fokolare ifjúság

Fiatalok vagyunk a világ minden részéről, különböző nemzetiségűek, kultúrájúak. Sokféle vallásúak: keresztények, zsidók, muzulmánok, buddhisták… és nem vallásos meggyőződésűek. Az öt kontinens, több mint 180 országában élünk: Japántól Nigériáig, Új-Zélandtól Alaszkáig, Oroszországtól a Tűzföldig…

Mindenekelőtt magunkat próbáljuk megváltoztatni, „új emberré” tenni, és a többieket is segíteni ebben. Különböző utakon járunk, hogy építsük az egységet és ledöntsük a korlátokat a népek, nemzetiségi csoportok, nemzedékek között, azok között akiknek van és akiknek nincs, hogy építsük az egységet a szenvedőkkel, hogy helyreállítsuk az ember és a természet harmóniáját.

Küzdünk, a konzumista, fogyasztói szemlélet ellen az adás kultúrájával; az önzés ellen a többiek iránti szeretettel; a materializmus ellen az Istenbe, mindannyiunk Atyjába vetett hittel; egyszóval: minden megkülönböztetés ellen az egységgel.

Hiszünk a szeretetben, amely mindent legyőz. Hisszük, hogy megvalósul Jézus végrendelete, amely így szól: „Legyenek mindnyájan egy!”

Olvashatod az ujifju.hu-n a bemutatkozás fül alatt, mely a magyarországi fokolare lelkiséghez tartozó ifjoncok weboldala! Ja és ami még említésre méltó: Máriapolira is ellátogattunk, íme az esszencia: