PureLife

Divatban a mínuszban

COATÉrkeznek az év leghidegebb hónapjai. Öltözködés terén ezt mind máshogyan éljük meg. Vannak, akik még edzőcipőben és az örök bőrdzsekiben harcolnak a beöltözés ellen, és vannak, akik örülnek, hogy végre elrejthetik magukat a hatalmas téli ruhákban. Viszont, ha fagypont alá ér a hőmérséklet, mindannyiunkra ráfér a harisnya, a plusz egy kardigán és a jól bélelt kabát. Most a hideg és a meleg kedvelőknek egyaránt megpróbálok összeszedni pár ötletet, hogy divatosan vészeljük át a zimankót is.

Az elmúlt pár évben a szövetkabátok leszorították a pufi-, és vászonkabátokat az első helyről, de idén szerencsére mind visszajött, hiszen sokkal melegebbek és jobban alá tudunk öltözni.

Ezek a kabátok mindenkinek jól állnak, csak meg kell találnunk a magunkhoz illőt. Ott vannak például a hosszabb fazonú, derékban megköthető vagy a rövidebb, szűkített szabású darabok. 

Bár a szövetkabátok leszorultak a dobogó második fokára, nem felejtettük el őket. Az egyik újítás a szöveteknél az aszimmetrikus eloszlás, ezáltal karcsúbbnak és magasabbnak is tűnsz! Az elbújósoknak ajánlanám a lezserebb fazonokat. Ezekre mondhatjuk, hogy „ápol és eltakar” a kifejezés legtágabb értelmében, mivel nagyon praktikusak is lehetnek, mert nem tapadnak a testre és jól melegítenek.

Ebben az évben maradt még a szőrme, a vászon és a bőr keveréke, a gyapjú és persze a hatalmas gombok. Színben dominál a barna minden árnyalata, a sötétkék, a pasztell, de persze a szürke, fekete, fehér alapszínek sem szorulnak háttérbe.
Minden stílus rálelhet a kedvencére.

A lényeg, hogy mindegy milyen kabátot válasszunk, érezzük jól magunkat, és legyen egy fél számmal nagyobb, hogy beférjen alá az a plusz egy kardigán. Jó vásárlást, örömteli perceket!

Sztankó Blanka