Nyitott fül

A bátorító Szentlélek akkordjai

Biztos te is voltál már úgy, kedves olvasónk, hogy mindenből eleged lett, a pohár betelt, és a feladás határán álltál. Nem volt életerőd, az éltető elixíred az ágy alá gurult és sehogy sem esett jól megkeresned. Mindenki volt már így. Úgy, hogy sötét fellegek borították be hirtelen a kék eget, hogy egyedül éreztük magunkat, hogy úgy éreztük, bármelyik rögben elesünk erőtlenségünkben. Ilyen esetekben eszünkbe kell, hogy jusson: „Nem vagyok egyedül! Isten velem van!” Ez a mondat, ami akkora erővel bír, hogy képes minket felkaparni a földről, kezünkbe adni egy esernyőt és útra indítani minket a legnagyobb viharban is. Ez az, ami emlékeztet minket arra, hogy az éltető elixírünk maga a Szentlélek.

Erről a mondatról szól a Jesus Culture új dala, a „God with us”. Nem csak megjelenése miatt aktuális, de előadóit hallhatjuk majd június 4.-én, a Papp László Sportarénában az Ez az a nap!-on. Emelkedett hangvétele, és kifinomult akusztikája minden zeneszeretőt magával ragad. Erőt ad az erőtlen világba, akaratot az akaratlanságba és hitet a hitetlenségben.

  

Pünkösd napján a, Szentlélek eljövetelének ünnepén mi is erősödjünk meg abban, hogy nem vagyunk egyedül. Töltekezzünk a hétköznapok küzdelmeihez, az év végi hajrához ebből a dalból, hiszen Isten mindig velünk van.

Kis Dalma
(munkatársak: Dudás Bernadett, Kis Domonkos, Kasza Boglárka,  Blaschke Sebestyén)