MédiásokStábunk

Médiások

Nem egyszerű bemutatni, hogy kik is szolgálnak a MenteMédia-Misszióban, hiszen hála Istennek egyre többen vagyunk, akik a média eszközeinek segítségével igyekszünk segíteni a helyi közösségek és a régiók munkáját, a különböző csatornákon keresztül evangelizálni.

A régiók találkozóiról, táborairól a régiós médiás önkéntesek adnak hírt. Ők a régiófelelősökkel együttműködve készítik el a kreatívabbnál kreatívabb plakátokat a soron következő eseményekre, majd fotókkal, videókkal, cikkekkel dokumentálják azokat. Jelenleg változó létszámmal működnek a régiós médiás-csapatok, van ahol már igen komoly és szakértő gárda csiszolódott össze több videóssal, írott sajtósokkal, fényképészekkel, és van ahol még csak első szárnypróbálgatások zajlanak a média terén. Célunk, hogy minden régióban alakuljanak ki kis médiás csapatok, akik a régiófelelősökkel együttműködve segítik a szervezési folyamatokat és dokumentálják a régiós eseményeket. Ehhez a MenteMédia-Misszió koordinátorai igyekeznek a régiós médiás koordinátorokkal együttműködni, különböző képzésekkel és eszközök beszerzésével segíteni önkénteseink szolgálatát.

Ha van kedved saját régiódban médiás szolgálatot végezni, keresd a régiós médiás koordinátorokat:

Dél-Duna: Szládik Betti (szladikbetti@gmail.com)
Észak Duna: Burger Domi (burgerdomma@gmail.com)
Galga: Valcsák Réka (valcsakreka@gmail.com) és Varga Ilus (huss02@gmail.com)
Ipoly: Kelecsényi Timi (kelecsenyi.timi@gmail.com)
Tisza: Illés Mesi (illes.emese.magdolna@gmail.com)
Zagyva: Vincze Tomi (tvincze89@gmail.com)

A régiós médiás csapatok munkáját a MenteMédia-Misszió koordinátor csapata segíti, főként rendszeres képzésekkel, médiás eszközök biztosításával. Az ő feladatuk emellett a különböző, régiókhoz nem köthető események hirdetése és dokumentálása, ennek a honlapnak és a mente.hu Facebook oldalának a gondozása. Emellett igyekeznek a lelki töltődést szolgáló, szórakoztató, rendszeresen megjelenő anyagokat készíteni az önkéntesek bevonásával. Íme néhány sor tőlük bemutatkozásképp:

Varga Ilus- Az MMM koordinátora

Ilus„Varga Ilus vagyok, és bár nagyon régóta kötődöm a mentékhez, 2015. szeptember 1-én lettem Laci atya munkatársa, ekkor vettem át az MMM koordinátori szerepét . Feladatom a kapcsolat tartása a régiós médiásokkal, médiás vezetőkkel, a mindenkori ifjúsági lelkész és a fiatalok közötti kommunikáció elősegítése, a lelkészségi programokon a médiás jelenlét biztosítása, és nem utolsó sorban  a hátteres csapat koordinációja.
Célom, hogy minden régióban legyen egy olyan médiás, kisebb testvéri lelkületű csapat, amelyik képes önmagától ellátni a médiás feladatokat régióján belül. Gondolok itt promótálásra, cikkekre, fényképezésre, videó-készítésre. Ezt képzésekkel, workshopok szervezésével, az önkéntesek utánkövetésével és megfelelő technikai eszközök beszerzésével,  használatba adásával és szétosztásával szeretném elérni.
A média által szeretnék szolgálni, eljutni oda ahova másképp nem lehet, megszólítani azokat, akik más hangra már nem figyelnek fel.”

Valcsák Réka- Az MMM írott sajtójának koordinátora

Réka2„Hogy mit kell tudni rólam? Valcsák Rékának hívnak, a MenteMédia-Misszióban az írott sajtó
koordinátoraként tevékenykedem. Idén szeptemberben ért az a megtiszteltetés, hogy Farkas László atya
megkért, tevékenykedjem aktívan az MMM-ben. A megkeresésre nem sok gondolkodás után igent
mondtam.  A fő motiválója „igenemnek” az, hogy fontosnak tartom a mai rohanó, hangos világban az írott sajtó, az olvasás szerepét. Bár tudom, hogy ti, fiatalok szívesebben belikoltok egy videót, meme-t, plakátot, mintsem egy cikkre kattintsatok, mégis kell az írott sajtó is a
missziónkhoz. Miért? Hogy elgondolkodjunk egy-egy elmélkedésen, hogy néhány percre csupán a
betűkre és a mögötte álló gondolatokra figyeljünk abban a világban, ahol percenként ingerek
sokasága ér minket. És jusson eszetekbe az is, hogy milyen jó lesz az emlékeket felidézni egy-egy
találkozóról, táborról amikor már sok 100 Mentés eseménnyel a hátunk mögött már nem emlékszünk pontosan a történtekre. Már csak arról nem írtam, amiről kellett volna: Feladatom, hogy a régiók írott sajtósait támogassam (ötletekkel, képzésekkel, eszközökkel, bátorítással) a mente.hu honlapját és Facebook-oldalát gondozgassam, segítsek a régiós és régión túli események népszerűsítésében. Hálás vagyok, hogy szolgálhatok a mentékben!”

Ignácz Panni- Az MMM videós koordinátora

Panni„2015 áprilisában kaptam ezt a hatalmas ajándékot, hogy a MenteMédiában szolgálhatok, mint a videósok felelőse.
Fő feladataim a régiókban szolgáló videósok összefogása, videós tevékenységeik nyomon követése, segítése, a lelkészségi videók készítésének koordinálása, és a médiás eszközök felügyelete.
Célom, értékközvetítő, ugyanakkor fiatalos videós tartalmakkal megtölteni a mente.hu youtube csatornáját.
Nagy lehetőségeink vannak a közösségi médiában. Megmutathatjuk a Mente Misszió rengeteg értékét, és megoszthatjuk Jézust a neten keresztül is a világgal!”

Bágya Fecó – operatőr

Fecó“Fecó vagyok, 2002 óta foglalkozom filmezéssel, a MenteMédiához 2015. szeptemberében csatlakoztam, mint szakmai munkatárs.

A Médiás csapatban operatőri feladatokat látok el, de hozzám tartozik a médiás önkéntesek képzése is, ahol minden  filmkészítéssel kapcsolatos szakmai tapasztalatom igyekszem megosztani.
Célom a filmes világ megismertetése, megszerettetése azokkal a régiós médiásokkal, akik érdeklődnek e kommunikációs világ iránt.”

Verőcei Gábor (Vega)- videós önkéntes

Vega2„Verőcei Gábor vagyok, de a barátaim, csak „Vega”-ként ismernek. Több mint 10 éve veszek részt már az egyházmegyénk médiás forgatagában. Jelenleg a MenteMédia-Misszió videós koordinátori csapatában tevékenykedek. Úgy érzem, az egyházi média globális szinten is fejlődésre szorul, nincs ez másként az egyházmegyénkkel sem. A változás szerencsére elkezdődött, a megújulásra pedig most végre nyitottság is van, a szükség mellett. Megfelelő odafigyeléssel, türelemmel, szeretettel és nagy adag alázattal csodálatos dolgokat hajthatunk végre ezen az úton, melyre Krisztus hívott el és melyhez a legnagyobb segítséget is Ő adja. Több nagyszerű fiatallal együtt dolgozni az MMM küldetésének elősegítésében, az egyik legnagyobb öröm, kaland és kihívás, melyben részt vehetek.”
Ha bármilyen kérdésed/kérésed van, írj a mentemediamisszio@gmail.com-ra.
A Rólunk videósorozat MenteMédia-Missziót bemutató része itt megtekinthető.