Ajánló

VIFI adó 1% – Ajánld fel, vagy szólj a szüleidnek!

2017-től az adófizetők jó részének a NAV készíti el szja adóbevallását. A dolog hátulütője, hogy így sokan megfeledkezhetnek az adó 1+1 százalékos felajánlási lehetőségről.

2020-ban az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

FONTOS! 2020. március 15-ével lehet az eszja felületen megtekinteni a NAV adóbevallás tervezeteket. Sokan nem tudják, hogy az 1 %ról egy kattintással, de ugyanezen a felületen tudnak rendelkezni, aki ezt nem teszi meg, annak nem lesz automatikus a civileknek adott 1% felajánlás. 

Az e-szja új rendszere úgy működik, hogy ha az adózó nem módosít a NAV által elkészített bevallástervezeten, vagy nem nyújt be saját maga által készített adóbevallást május 20-ig, akkor a NAV tervezete automatikusan hivatalos adóbevallássá válik.  Ez egyben azt is jelenti, hogy a tervezet szükséges módosításának, kiegészítésének elmulasztása esetén ugyanúgy számolni kell a jogkövetkezményekkel, mint az egyébként beadott bevallásoknál.

A legfontosabb azonban, hogy ha már elkészült az adóbevallás, de elfelejtettem az 1+1 %ról rendelkezni, akkor május 20-ig van lehetőség postai úton a 19EGYSZA nyomtatványt elküldeni a területileg illetékes NAV-nak, vagy ügyfélkapun keresztül  a 19EGYSZA nyomtatványt kitölteni.

Mit tegyek, ha a munkáltatóm gyűjti az 1% nyilatkozatokat?

A 19 EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak.

Mit tegyek, ha a NAV készíti az adóbevallásomat?

Ügyfélkapun keresztül a NAV eszja oldalán május 20-ig online rendelkezhetsz az 1%-ról. A NAV nem rendelkezik helyetted az adó 1%-ról! Az adóbevallás-tervezet online megtekintése közben TUDSZ AZ 1%-RÓL rendelkezni.

Az adó 1+1 % felajánlása minimális odafigyeléssel hatalmas segítség az alapítványi céljaink elérésében.

Célunk, hogy a Váci Egyházmegye minden településén legyen katolikus ifjúsági közösség!

Segítsd Te is munkánkat! Köszönjük a támogatást!

A nyilatkozat ezen a linken tölthető le: 19EGYSZA_nyomtatvanykep MÓD

VÁCIEGYHÁZMEGYE IFJÚSÁGÁÉRT A FIATALOKKAL ALAPÍTVÁNY

ADÓSZÁMUNK: 18338269-1-13