Ajánló

„ Varázsolj nekünk valami szépet! … „

A 2017-es papi foci EB felvezető cikke, itt elérhető. És íme a folytatás:
Tegnap este sajnos nem sikerült a helyszínen tartózkodó „tudósítónkat” J elérni, ezért most számolok be az eltelt 2 napról.

Magyarország- Olaszország 1-0 (0-0)

Bozóky Imre edző azt kérte a fiúktól, hogy játszanak türelmesen, ne rohanják le az ellenfelet. Ezt sikerült is teljes mértéken betartani a megerősödött ellenféllel szemben, akik uralták a játékot, de nagyobb helyzetük nem adódott.  A szünet után váltottunk és ez a félidő már a mi mezőnyfölényünk jegyében telt. Az újonc Kocsis Dani remek szabadrúgás góljával pedig a mérkőzést meg is nyertük.

Magyarország- Csehország 2-0 (1-0)

Játékosaink ott folytatták, ahol abbahagyták az olaszok ellen, amit a cseh testvére bántak. Barazsuly  Pisti 2 góljával nyertünk,  az egyik egy csodálatos sarkazás volt, így eldőlt, hogy a portugálok ellen a csoport 1. helye lesz a tét. A győzelemhez kellettek Kiss-Rigó László kapusbravúrjai is.

Magyarország- Portugália (1-3) (0-2)

Mivel a luzitánoknak jobb volt a gólkülönbsége, így a csoportgyőzelemhez győzelemre volt ítélve a csapat, ha el akarta kerülni a házigazda horvátokat.
A félidő közepéig egyenrangú partnerei voltunk a címvédőnek, de utána 3 percen belül 2 gólt lőttek, így nem ígérkezett könnyűnek a folytatás. Sajnos újabb gólt kaptunk, de Kocsis Dani ismét gólt lőtt, ezúttal is szabadrúgásból, kialakítva a végeredményt. Ezzel eldőlt, hogy az elődöntőbe jutásért mi játszunk a házigazdákkal.

Horvátország –Magyarország 1-0

Fegyelmezetten játszottunk végig, jól és zártan védekeztünk.  Az ellenfél is, támadóinkat végig szorosan őrizték. 3 perc volt hátra, amikor egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést és egyben a győzelmet a rendező csapat. Kb. 10 m-ről leadott lövés megpattant egy magyar játékos hátán, így kapusunknak esélye sem lehetett védeni. Egy gólhelyzetünk volt, Barazsuly átemelte a védőn a labdát,  de a hazai kapus bravúrral hárított.
Küzdelmes, paprikás hangulatú meccs volt. Kevés helyzet, sok egyéni párharc, kemény ütközések. Csapatunk bár szomorúan, de a nézők elismerő tapsa mellett vonulhatott le a játéktérről.
Ezzel eldőlt, hogy Ausztriával játszunk a 5-8. helyért és ha győzünk akkor a Románia ellen játszunk az 5. helyért, ellenkező esetben Lengyelország vár ránk, akik a biztos csoportgyőzelmük után meglepetésre kikaptak Szlovákiától 1-0 és így nem jutottak be a legjobb 4 közé, sőt utána Románia is megverte őket 3-1-re, ezzel eldöntve, hogy a tavalyi ezüstérmes csak a 7. helyért mérkőzhet.

Negyeddöntő további mérkőzései

Portugália-Ausztria 4-0
Bosznia-Hercegovina-Románia 6-0
Lengyelország-Szlovákia 0-1

5-8. helyért

Románia-Lengyelország 3-1
Magyarország-Ausztria (csütörtök délelőtt)

9-14. helyért

Szlovénia-Csehország 1-0
Fehéroroszország-Olaszország 0-1
Ukrajna-Kazahsztán 4-2

Ma pihentek a csapatok és ellátogattak a Vukováron lévő 1991-es háború áldozatainak tömegsírjához, melyet a fehér keresztek jeleznek. Több horvát civil lakost hordoztak el koncentrációs táborba Vukovártól néhány kilométerre a szerbek, ahol meggyilkolták sokukat.

Csapatunk bizakodó a holnapi nyitómeccsel kapcsolatban, mindenképp a győzelem cél, az 5. helyet meg szeretnék szerezni. Bozóky mester is elégedett volt az eddig mutatott játékkal, így okkal bízhatunk, hogy meglesz az 5. hely.

unnamed( Az EB utolsó cikke a végeredményekkel és a csapattagok nyilatkozataival itt található)

Farkas Zsolt