Ajánló

„ … Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk…”

16939693_10206384179121707_6129232613920373168_nCsapatunk a 6. helyen végzett az Európa-bajnokságon, melynek 4 napig a horvátországi Vukovár volt az otthona. Játékosaink büszkék lehetnek a teljesítményükre, a szurkolók pedig a papi válogatottra.
Portugália megvédte a címét, miután a döntőben biztosan verte meg Bosznia-Hercegovinát 3-0-ra. A 3. helyet a házigazda Horvátország szerezte meg, miután 3-1-re legyőzte Szlovákiát.

5-8. helyért: Magyarország – Ausztria 3-1 (2-0)

A mérkőzés 4.percében Fejes Csabi szép góljával megszereztük a vezetést, majd a 8.percben Farkas Laci passzolt Kocsis Danihoz, aki 10m-ről nagy gólt lőtt, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a labda megpattant 1 osztrák lábon A 15.percben ismét Fejes Csabi talált be, de rá 2 percre egy védelmi hibát kihasználva, szépítettek a szomszédaink. Csapatunk ezután se állt le és bár volt 3 ziccere, újabb gól mar nem született.
A csapat edzője, Bozóky Imre így értékelt a mérkőzés után: Játékban előrébb léptünk. A mezőny is erősebb lett, kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Célunk az 5.hely megszerzése.

5. helyért: Magyarország – Románia 0-2 (0-1)

Kemény, férfias összecsapás volt,  a románok nem hagytak kibontakozni a magyar válogatottat az 1. félidőben. Aminek a végéhez közeledve megszerezte a román csapat a vezetést, amit a 2. félidőben megduplázott. Noha több helyzetünk is volt, ezeket nem sikerült értékesíteni, így ellenfelünk szerezte meg az 5. helyet.

A mérkőzés után többen is értékelték a csapatból a szereplésünket.

Kocsis Dániel, aki újoncként az egyik legjobbunk volt: Úgy jöttünk ide, hogy mi vagyunk az 5. legjobb csapat. Erős és kiegyensúlyozott a mezőny, de Portugália egy kicsivel a többiek előtt jár. Nem sok hiányzott, hogy a legjobb 4 közé jussunk, ha többet tudunk majd együtt készülni, ez sikerülhet is.
Kiváló hangulatú torna volt, a házigazdák kitettek magukért.

Fejes Csaba: Reális eredmény született, de egy kis szerencsével előrébb is végezhettünk volna.
Saját játékommal elégedett vagyok, bár a végére kicsit elfáradtam. Ismét előrébb léptünk játékban és szervezettségben. Több edzéssel, még jobbak lehetünk.

Farkas László: Nem lehetünk szomorúak ebben az erős mezőnyben, örülünk a 6. helynek is. Erősödött a csapatok nagy része, de mi is. Nekem most a védekezésben volt nagyobb feladatom, amit igyekeztem megoldani, de gólpasszokra is futotta.

Véget ért tehát a 11. Papi Teremlabdarúgó Európa-bajnokság.
Külön köszönöm Farkas Laci atya segítségét, beszámolóit. Magyarország ismét közel járt a bravúrhoz, hogy bejusson az elődöntőbe. Bízzunk benne, hogy jövőre Olaszországban sikerülhet!

Az eredményeket tartalmazó táblázat itt található!

A 2017-es papi foci EB-ről írt korábbi tudósítások itt és itt olvashatóak!

Farkas Zsolt