MentePont

Van KEDDed beugrani?

Kedves Mindenki!
Örömmel tudatjuk veletek, hogy a budapesti váci egyházmegyés MentePont (1085 Bp., Horánszky u. 20.) mostantól állandó jelleggel nyitva lesz minden kedden és szerdán a délutáni órákban, (programoktól függően) általában 15:00-21:00 között. Ennek kapcsán gondoltuk, hogy egy hírlevélben összeszedjük a legfontosabb tudnivalókat a MentePontról és az ott tartott nyitott programokról.
nyiltkeddek_1


1. Kezdjük az elejénél… Hogy mi is az a MentePont,<– arról itt olvashattok bővebben.


2.nyitott keddeknek és szerdáknak az az elsődleges célja, hogy a hétköznapok forgatagában is találkozhassunk váci egyházmegyés fiatalokkal, leginkább kötetlen keretek között. Bár időnként tervezett programmal (pl. szervezett ima vagy játék, meghívott előadó, főzőverseny stb.) várunk titeket, az esetek többségében ezeken a keddeken és szerdákon egyszerűen csak beülhettek, beszélgethettek, teázhattok és játszhattok. A tervezett programokra egyébként javaslatokat is várunk a vacifiiroda@gmail.com címen. Az aktuális programról és az esetleges menetrendről a mente.hu Facebook-oldalán informálódhattok.


3. Laci atyával is van lehetőség személyes beszélgetésre, gyónásra a MentePontban, előre egyeztetett időpontban. Ő bizonyos keddeken és szerdákon tudja megoldani, hogy a kora esti órákban feljöjjön Budapestre. A választható időpontokról a linket itt találjátok.

Természetesen akiknek Vác-Hétkápolnára könnyebb eljutni, azoknak más időpontok is szóba jöhetnek, ezzel kapcsolatban keressétek bátran Laci atyát!


4. Bibliakört indítunk Gosia nővér vezetésével. A 4 alkalmas program május 16-án (Pünkösdhétfőn) kezdődik, és június 6-ig tart. Az alkalmak hétfő esténként 19:00-től kezdődnek, és Szentírás-olvasásból, imából és megosztásból fognak állni. A program nem zárt, tehát lehet csatlakozni akár csak egy alkalomra is. Aki viszont úgy tervezi, hogy előreláthatólag mindegyik alkalmon részt fog venni, az ezen a jelentkezési lapon jelezze azt. A bibliakör a jelentkezők létszámától függően indul.


5. Jelenleg is tart egy Termékenység – Tudatos Fogamzásszabályozás (korábbi nevén Természetes Családtervezés – TCST) kurzus, amihez már nem lehet ugyan csatlakozni, de hamarosan indul egy új kurzus. Erről bővebb információkat ezen a linken találhattok, amivel egyben az érdeklődést is szeretnénk felmérni.


6. Gólyaprogram indul szeptembertől azok számára, akik újonnan kezdik meg tanulmányaikat Budapesten 2016 őszétől. Erről bővebb információért és a jelentkezéshez katt ide.


7. Végül pedig ne feledkezzetek meg a MIKSZ-ről sem, amiből ebben a félévben már csak a záróalkalom (máj. 18.) van hátra.  A MIKSZ részleteit a mente.hu-n találod.

Minden programért kövessétek figyelemmel a www.mente.hu-t vagy a mente.hu Facebook-oldalát.

A MentePonttal (kérdésekkel, vagy a már említett programötletekkel) kapcsolatban keressétek bátran Dinnyés Patrikot a vacifiiroda@gmail.com e-mail címen.