Jubileumok éveMente MisszióNyári táborok 2022.Regionális közösségek

Újra együtt! Ilyen volt az Összrégiós találkozó.

Nagy izgalom és várakozás volt bennem, amikor megtudtam, hogy két év után idén újra személyes formában találkozhatunk az Összrégióson. Ezekkel az érzésekkel érkeztem meg péntek este Gödöllőre. Nagyon jó volt újra látni a régión belüli és kívüli ismerősöket, barátokat. Az eddigi találkozókhoz képest ugyan valamivel kevesebben voltunk, de a hangulat ennek köszönhetően sokkal családiasabb volt. Az Összrégióst szentmisével nyitottuk, majd lelkileg ráhangolódva hallgattuk meg az első előadást, mely az idei témát, a Szentségeket volt hivatott bevezetni és közelebb hozni hozzánk. A finom vacsora után – a Tiszásoktól már megszokott módon – fantasztikus játékkal szórakoztattak minket. A késő esti előadásra így újult erővel érkeztünk meg. A bevezető szentségekről, a keresztségről, a bérmálásról és az Oltáriszentségről mélyíthettük el ismereteinket. (V)

Szombat reggel izgatottan indultam el életem első Összrégiós találkozójára. Alig vártam azt, hogy végre találkozzak régi ismerősökkel és megismerhessek új, jó fej fiatalokat. A nap fénypontja a Jubileumi est volt de előtte még sok érdekes programot találtak ki nekünk a szervezők, így egy percig sem unatkoztunk. Közös imádságok segítették hogy elmélyüljünk, kis csoportokban oszthattuk meg egymással gondolatainkat az előadásokkal kapcsolatban és együtt vettünk részt szentmisén a nagy est előtt. Elképesztő érzés volt látni azt, hogy mennyi fiatal tud megismerkedni és barátokat találni más-más régiókból egy ilyen eseményen. A napból a szabadidő sem maradt el. Bóklásztunk,  pihenhetünk… Ez az idő segített összekovácsolni az embereket mind a hat régióból. Később mindenki kiválaszthatta azt a fakultációt, amiben úgy érezte hogy fejlődnie kell vagy csak szimplán érdekelte a téma amivel foglalkozott a műhely, és izgalmasnak találta azt. (M)

Szombat este egy igazán különleges eseménynek lehettünk részesei. A MenteMisszió az idei évben több évfordulót is ünnepel. Jubileumi évünket Marton Zsolt püspök atya nyitotta meg ünnepélyes keretek között. Ezután természetesen a torta és a nosztalgiázás sem maradhatott el. Az est fénypontjaként a MenteMissziót egy szentségimádás keretében felajánlottuk Jézusnak és Máriának és áldásukat kértük további közös utunkra. Ezután fakultatív programok közül válogathattunk, a sportkedvelők a tornateremben focimeccset rendeztek, akik beszélgetésre vágytak, felkereshették a teaházat, a templomban pedig a zenészeknek köszönhetően emelkedett hangulatú dicsőítésbe kapcsolódhattunk be. (V) De a lényeg: jól éreztünk magunkat együtt és éreztük hogy a régióinknak mekkora ereje van együtt. (M)

Vasárnap reggel személyesen is találkozhattunk Hümpfner Erikkel, a tábori előadások írójával és egy kérdezz-felelek beszélgetés keretében minden felmerülő kérdésünkre választ kaphattunk. A délelőtt folyamán sor került a szokásos régiós kiscsoportra is, ahol megkezdhettük az előkészületet nyári táborainkra. A szentmisén a gödöllőiekkel együtt vettünk részt. Az ebéd után egy záróima keretében mindenki visszaidézhette legkedvesebb emlékeit az együtt töltött hétvégéről és elgondolkodhatott, melyik számára a legkedvesebb szentség. Sokan az Eucharisztiát vagy a házasságot választották, de a betegek szentsége is többször elhangzott a felsorolásban. (V)

Azt hiszem, minden résztvevő nevében mondhatom, hogy nagyszerű Összrégiós találkozót tudhatunk magunk mögött, mindannyian fantasztikus élményekkel, új ismeretségekkel, lelkileg feltöltődve térhettünk vissza a hétköznapok forgatagába. Köszönet a szervezőknek a sok-sok munkáért! Ezen a hétvégén újra megtapasztalhattuk, hogy Isten országa közöttünk van! (V)

Zammat Menal (DD) & Vigh Viktória (ÉD)

Az Összrégióson készült fényképek a fotóra kattintva elérhetőek.

Az egyházmegye oldalán olvasható cikk ide kattintva olvasható.

A jubileumi estről készített videó, pedig itt látható.