AjánlóSzorgos Ősz

Szorgoskodj idén ősszel is!

72_ora_a4_plakat_kekEgyházmegyénkben idén is megszervezésre kerül a Szorgos Ősz hétvége, amellyel a 72 ÓRA kompromisszum nélkül  országos rendezvényhez csatlakozunk. A 72 óra kompromisszum nélkül idén már kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő esemény, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös szervezésében. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat. E három nap idén 2016. október 6-9.

A Szorgos Ősz  72 órához csatlakozó programunkon is számtalan feladat vár rátok, a plébániatakarítástól kezdve, a templomkert rendbetételén át a gondozatlan sírok, útszéli keresztek rendbetételéig, de ezen a napon akár az első péntekes idősek meglátogatására is sort keríthettek. Nagyszerű lehetőség ez, hogy megismerkedjetek a környezetetekben élő emberekkel, új barátokat és kapcsolatokat szerezzetek, valamint találkozzatok hasonló gondolkodású, a környezetéért és a társaiért tenni vágyó és akaró fiatalokkal.

A 72 óra kitöltésére egy tipp: magát a szorgoskodást érdemes szombatra időzíteni, előtte pénteken egy kis csapatépítő, közösségi összejövetelt tarthattok, vasárnap pedig közös szentmisén vehettek részt, sportolhattok, megoszthatjátok a hétvégén szerzett tapasztalatokat.

A programnak még egy nagy előnye az Iskolai Közösségi Szolgálatban résztvevő fiatalok számára, hogy beszámítható a kötelezően elvégzendő 50 órás keretbe! Ha egyházközségedben szeretnél részt venni ezen, keresd meg IKSZ-es kapcsolattartódat, vagy fordulj Kiss Balázshoz, aki az egyházmegye koordinátora (vaciiksz@gmail.com). Szervezz csapatot, segíts ott, ahol szükség van rá!