Rendi ifiélet

Szalvatoriánusok

Szalvatoriánus rendi ifi közösség Sződön, Sződligeten, Galgahévízen van egyházmegyénkben.

Közösségünk létrejöttének alapgondolata, hogy, mint fiatalok, megpróbálunk a szalvatoriánus karizma fényében, Pater Jordan atya gondolatait fejünkben tartva élni meg hétköznapjainkat.

Ennek az ifjúsági csoportnak a fő célkitűzései Isten jobb megismerése, szalvatoriánus-katolikusként megélni a mindennapokat. Mint már feljebb láttuk, hogy ez a csoport nem zárja ki, hogy másik csoportnak a tagja is legyél (cserkészet, Bogár, stb…), mert úgy gondoljuk, hogy nem lehet elég sokféle képen megismerni Istent.
Olyan 16-25 év körüli fiatalok jelentkezését várjuk, akik úgy érzik, hogy szívesen megismerkednének a szalvatoriánus renddel, akik régóta járnak templomba, s olyanokat, akik még csak most találtak rá az Istenhez vezető útra. Akik nyitottak a vidámságra, s egyszerre felelős életet szeretnének élni. Akik szívesen vesznek részt egy fiatalos, lendületes csoport munkájában.

Nemzetköziség. Ilyen Szalvator közösség a környező országokban is működik, például Lengyelországban, Németországban, Temesváron. Lényegében ez az ifjúsági közösség nem egy, hanem több országra is kiterjed.