Zagyva

„mert itt mindenki ugyanabban hisz” – Zagyvás téli találkozó beszámoló

Február 12-én a Kovászoló keretein belül került megrendezésre a Zagyvás téli találkozó. Népes kis csapat gyűlt össze Pásztón. Az ott lévőket kérdeztük élményeikről. 

Véleményem szerint a találkozó nagyon jól sikerült, és ez többek között annak köszönhető, hogy a számunkra is idegen téma miatt sem stresszeltünk. A kedvenc programom a szentmise volt, amire Pici atya minket külön fel is készített. Ha nem lennék segítő és egyben zagyvás veterán, akkor is szívesen jönnék újra. (Ricsi, 21)

Nagyon jól éreztem magam a találkozón! A legjobban talán az tetszett, hogy új emberekkel találkozhattam. A kedvenc programom a romkerti játéksorozat volt. Nagyon várom a következő találkozót, és mindenképpen szeretnék jönni újra, amint lesz rá lehetőség! (Levi, 13)

          

Nagyon jól éreztem magam! A közös fotózás, a csoportjátékok és a szentmise előtti éneklés tetszett a legjobban. Legközelebb is biztos, hogy ott leszek!” (Marcsi, 15)

Egy családias, békés közegben éreztem magam, ahol egyszerűen csak együtt voltunk, és mindenki feltöltődött. Számomra a kiscsoport volt a legizgalmasabb, fantasztikus megismerni a másik ember véleményét. Azért szuper ez a találkozó, mert itt mindenki ugyanabban hisz. (Regő, MMM videós munkatárs) 

Öröm volt látni, hogy ennyi fiatal van egy helyen, és hogy ennyi embert sikerült megszólítani. Találkozhattam barátaimmal, és újakat is megismerhettem. A szentmise és a szentségimádás tetszett a legjobban, mert ott volt a leginkább érezhető az Úr jelenléte, ami átfedte az egész napot. A következő találkozóra is nagyon szívesen mennék, remélem akkor is sokan gyűlünk majd össze.   (Dia, 15)

Nagyon nagyon jól éreztem magam! Fizikailag elfáradtam, de lelkileg feltöltődtem a találkozón. A Szentségimádás volt a kedvenc részem. Nagyon ajánlom mindenkinek. (Lujzi, Kovászoló képzési koordinátor)

Nagyon jó volt a program, a nap fénypontja az ebéd volt. A zagyvás légkör most is jelen volt, legközelebb is jövök! (Kristóf, 16) 

Jó volt látni, hogy milyen jól összedolgozott a kisebb testvérek, és kovászolósok közös csapata. (Tamás atya, ifjúsági lelkész)

Készítették: Fodor Emma, Sulyok Petra Kármen, Sidó Dávid