Bulizz Jézussal!

Bulizz Jézussal! – 5. rész

Isten országában egy dolog a tilos, a bűn, és az sem azért, mert Ő attól kevesebb lesz, hogyha mi bűnt követünk el, hanem mert mi leszünk kevesebbé. Egy buli akkor jó, hogy ha szabadok vagyunk arra, hogy megigyunk egy sört (18 felett), de szabadok vagyunk arra is, hogy alkohol nélkül jól érezzük magunkat.

Persze jobb, ha keresztény bulikhoz csak ritka ünnepi alkalmakkor tartozik hozzá az alkohol, hogy erős jele lehessünk annak, hogy létezik egy sokkal mélyebbről fakadó frenetikus öröm és buli, Isten országának menyegzős öröme: „Hiszen az Isten országa nem eszem-iszom, hanem igazságosság, béke és öröm a Szentlélekben” (Róm 14,17).

Isten országa nincs jelen ott, ahol Istennek azt mondjuk, hogy most ne nézz ide, most ne figyelj ránk. Nagyon jó tesztkérdés lehet a magad számára, hogy pl. egy társaságban, mikor együtt buliztok a haverokkal, és Jézus ide belépne, vajon mosolyogna-e rajtam. Vagy ha a szerelmeddel együtt vagy és Jézus most benneteket így együtt látna, vajon gyönyörködne-e bennetek?!