Bulizz Jézussal!

Bulizz Jézussal! – 4. rész

JÉZUS VELED BULIZNA, SZÓRAKOZNA – MEGHÍVOD?

Jézus azért jött a földre, hogy meghirdesse és elhozza azt a valóságot, ahol földi keretek között megtapasztalható ez a szédítően boldog körtánc: „Térjetek meg, mert elközelgett az Isten országa.” Mostantól beléphetünk ebbe a valóságba, ebbe a hatalmas buliba a megtéréssel, és ha mindenekelőtt és mindenben ezt a valóságot akarjuk megélni. „Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá!” (Mt 6,33)

Ha nem Isten országát akarjuk megélni szórakozásainkban, akkor hiteltelen a templomba járásunk, és tudathasadásos keresztények vagyunk, akiknek van egy templomi és van egy világi arcuk. Ahogy Illés mondja, döntés elé állítva a népét, hogy:

„Meddig akartok még kétfelé sántikálni?” (1Kir 18,21)

Tehát a megtérés az, hogy többé nem akarok kétfelé sántikálni, és az életemnek nem hagyok egy olyan szeletét sem, amelyből kizárom az Istent tudatosan vagy öntudatlanul.

Ezzel kezdődik az egyik evangélium, hogy elérkezett az Isten országa. Ez az örömhír, hogy Istennel közösségre léphetünk, életünknek már nem csak az ünnepélyes vagy vallásos pillanataiban, hanem a hétköznapi pillanataiban is. Egy királynak a hatalma vagy uralma mindent átfog, mindenre kiterjed a királyságában. És semmi nem pusztán magánügy többé, a polgárok legtitkosabb cselekedetei is kihatnak az egész királyság működésére, gyengítik vagy erősítik azt. Az Isten királysága azt jelenti, hogy ott van jelen Isten királysága tapinthatóan, ahol Isten akarata érvényesül kapcsolatainkban, a pénzügyeinkben, a szórakozásunkban, a szerelmünkben. Ahol életünknek mindezen területeit Isten uralma alá helyezzük.