Őszi tiszavirágzás Rákóczifalván

Elkezdődött az iskola, teltek a hónapok, sok víz lefolyt a Tiszán a nyári táborunk óta, itt volt hát az ideje újra találkozni.

rákóczi2Az előkészületeket követően elérkezett a szombat. Ezen a napon mindannyiunk édesanyjára, közösségünk patrónájára, Szűz Máriára tekintettünk. Már a regisztrációnál öröm volt rengeteg új arccal találkozni, majd bemelegítésként játszani.

Rákóczifalva plébánosa, Kómár István atya várt minket, és köszöntött sok szeretettel a 120. évét ünneplő, Mária tiszteletére szentelt templomban. Az éneklést és a játékot követően a napunk központi témája „A katolikusok imádják Máriát?” címmel került prezentációra Zoli, Bence és jómagam jóvoltából. Élmény volt látni a kis kezeket a magasban, mikor egy-egy komoly kérdés merült fel.

A kiscsoportokban tovább mélyült a téma, majd pedig kórusban énekeltünk az ebédig. Mikor elkészült a főtt virsli, és a kenyér is kisült, „Áldott az Úr, Alleluja!”, nekifogtunk az ebédnek. Miután elfogyott e csodás étek, ki-ki a Madaras Házba, mások pedig a Maci Múzeumba látogathattak el. Sok kígyót, békát, és még több macit láttunk.

rákócziRövid játék, majd egy rövid elcsendesülés után Szentmisével koronáztuk a napot. Itt köszöntük meg az egész közösség nevében a fogadtatást István atyának, és a jelenlétet Skravanek Gábor atyának, Reusz József atyának, és az ifjúsági referensünknek, Farkas László atyának.

Rövid búcsúzkodást követően, a mihamarabbi találkozás reményében váltunk el azoktól, akik siettek. Majd elkezdtük a találkozó záró akkordjaként a dicsőítést. 🙂

Olyan találkozás volt ez a nap, ahol sokan, mint egy szép nagycsalád éltük meg Édesanyánk szeretetét és gondoskodását. Öröm volt megismerni a helyi közösséget.

Köszönjük a befogadó szereteteteket!

 Sulyok István Zoltán

<strong style="font-size: 20px;">Katt a képekért!</strong><span style="font-size: 20px;">