Öntözés a Tisza mentén

100404 HúsvétHúsvét napján locsolkodni mentünk az egész családdal, pontosabban szólva a bérma kereszt apámmal, és a keresztfiammal, aki bosszút akart állni a szombaton történtekért. (Mi történt nagyszombaton?) Ez volt az első közös locsolkodásunk, elég spontán jött, de jövőre is tervezzük, akkor már komolyabb méretekben.

Reggel 8 kor ébredtem, majd elmentem misére. Otthon gyorsan összepakoltam, felvettem egy inget, ettem a most 6 éves öcsém születésnapi tortájából, majd kocsival elvitettem magam Törtelre, ahol Zsomborral és Pistivel találkoztam (volna). Zsombor úgy érkezett, mintha mise történt volna, Pisti pedig nem (érkezett). Az első állomás a Halasi család volt, ahol jó szívvel, és finom süteményekkel vártak, a locsolásért pedig szép festett tojásokat kaptunk. Ezután jött meg Pisti, papi díszkísérettel. Én majdnem Törtelen maradtam, de visszatolattak értem, miután a gitárom szólt, hogy még csak ő szállt be. ”Bentről csak egy kerékcsikorgás és egy ordítás hallatszott” nyilatkozta Zsombor.
Ezután Ceglédre mentünk, ahol meglátogattuk a helyi hölgyeket. Szerencsére egyikük sem vette zokon, amikor Pisti a következő szavakkal ”Nagymamámnál jártam, csak ezt találtam.” előrántotta a szódásüveget, és felüdítette őket.
A nagy locsolkodás alatt olyan gyorsan telt az idő, hogy lekéstük a vonatot, így később érkeztünk Pestre, ahol még a Dél-Dunás lányokat is megszerettük volna locsolni, de nem voltak otthon. Ezek után a napot egy Sziesztával zártuk.
Így néz ki nálunk egy húsvét.

 Bence