Dél-DunaÉszak-Duna

KétDunás találkozó

Már évekkel ezelőtt is volt rá példa, de úgy éreztük, ismét eljött az ideje, hogy közös találkozót tartsunk Észak-Dunások és Dél-Dunások. A szinodalitás témáját jártuk körül február 26-án Dunakeszin. A közös élmény magával hozza, hogy két oldalról mutassuk be a történteket. Egymás szavába vágva fogadjátok kettőnk tollából származó beszámolónkat. 🙂

ugyan külön érkeztem, de mi -Dél-Dunások- a nagy távolság miatt külön busszal érkeztünk. Viszonylag ismerjük egymást a régebbi arcokkal az összrégiós programokról, én kétszer a táborukban is voltam már, de ők is több eseményünkön jelen voltak. Nagy szeretettel fogadtak minket, örömmel üdvözöltük a régen látott barátainkat.

az előadást a DD-ből Vér Tamás, az ÉD-ből pedig Burgerné Horváth Luca tartotta. Előadásukban a közösség fontossága és pozitív hatásai kerültek középpontba, ehhez pedig személyes tapasztalatokat és történeteket is hoztak. Tőlük megtudtuk, hogy a szinodalitás lényege, hogy egymást meghallgatva közösen felismerjük Isten akaratát, véleményünkkel egy közösségként segítsük annak érvényre juttatását az Egyházon belül. Ezek után korosztály szerint 6-9 fős csoportokba osztottuk a résztvevőket. A csoportok egyik feladata az előadás feldolgozása volt, a másik pedig, hogy a két régió jobban megismerje egymást. Én ÉD-sként, a DD-ből Pásztor Bendivel vezettem csoportot, tapasztalataim és a többi csoportvezető beszámolója alapján kötetlen hangulat és jó beszélgetések alakultak ki.

szentségimádáson és szentmisén vettünk részt, melyen együtt végeztük a zenei szolgálatot. Kicsit sajnálom, hogy kimaradtam belőle, mert nagyon jó volt hallani a két közösségből alakult formációt. Előtte lévő napokban a próba jól összeszokott egymásra figyelő dicsőítő együttest hozott össze.

…alatta vezetett elmélkedésen gondolkodtunk a hallottakról, és műhelyekben dolgoztuk fel a témát. Lehetett választani, ki melyik kérdésről beszélgetne szívesen. Míg bizonyos csoportok itt kezdtek, addig a többiek sportos vagy kézműves műhelyekben foglalták el magukat, majd a két társaság cserélt.

...a farsangi időszak utolsó hétvégéjét kihasználva a buli sem maradhatott el. Választhattunk, hogy mibe szeretnénk bekapcsolódni. Volt sok kaja, teaház, játék, fotó sarok, közösségi táncok, sőt az ÉD-ből Gável Rékával bachatázni is tanítottuk a csapatot.

A nagy távolság ellenére, igazán élményteli és tartalmas napot töltöttünk együtt. Továbbra is szeretettel várjuk egymást a programjainkon. Találkozunk még! 😉

 

Dévényi-Takács Ádám és Blaschke Sebestyén

 

A csoportképre kattintva éritek el a fotóalbumot.