Bulizz Jézussal!

Bulizz Jézussal! – 12. rész

MIÉRT JÓ JÉZUSSAL BULIZNI?

A világi bulikon sokszor klikkek lesznek, esetleg magányos szigetek, akik a hangzavar miatt értelmes szót sem tudnak váltani egymással, csak vonaglanak egymás mellett, vagy legfeljebb egy-egy emberre cuppannak rá levakarhatatlanul.

Miért jó Jézussal bulizni? Nem a sok pénzen múlik, hanem a sok kreativitáson.

Tágassága van, s nem szűk körű, mint az idősebb fiú bulija. Biztonságban érezheted magad és szorongás nélkül felszabadulhatsz, mert mindenki tudja a határokat, hisz mindenki alkotója az ünnepnek és nem megrontója (mint a tékozló fiú). Mindenki hozzátesz a bulihoz, s nem csak kapni akar. Mindenki úgy élvezi, hogy se magát, se a másikat nem károsítja.

Tisztelet légköre vesz körül mindent, tapintat, humor, igazi szabadság, kreativitás. Itt mindent szabad, ami nem bűn. Itt úgy fogadnak el, ahogy vagy. Itt önmagad lehetsz. Itt nem kell trendinek lenned. Rengeteg az ötlet és a játékosság. Jézus bulija soha nem egysíkú. Nem lehet ráunni, hisz mindig új. Igazi közösségi buli. Mindenki a többiek boldogságáért is van. A megosztott öröm így sokszorozódik. A mennyország lesz a legnagyobb buli.

Jézussal bulizva másnap se vagy másnapos. De még másnap, sőt harmadnap is tart a hatása. Semmit se kell szégyellj, ami nem bűnös! Jézus bulija nem függés, hanem növekvő szabadság felé visz. Egyes bulikon a világ beszűkül, itt kitágul, szerhasználat nélkül. Nem annyira a körülményekben, hanem az emberekben van a buli. (Lásd: idősebb vagy fiatalabb fiú). Köztük, bennük dől el, hogy lesz-e? Jó lesz-e?