Dél-Duna

A mi karantén sztorink – Dél-Duna

Bár az elmúlt 4 hónap a bezártságról szólt, mi mégsem hagytuk magunkat. Ebben az ingerszegény környezetben a Dél-Dunás fiatalok, az online lehetőségeket kihasználva tartották egymásban a lelket, és egymással a kapcsolatot.

Filmklub:

Heti rendszerességgel várt minket a „házi mozi”. Minden hét elején közzé lett téve egy vallásos/mély értékrendet képviselő film otthoni megnézésre, amit csütörtökönként zoomos meetingeken beszéltünk át. Olyan mozikban lehetett részünk, mint A fegyvertelen katona, a Woodlawn vagy a Életrevalók. A hetek előrehaladtával a többi régióban is felfigyeltek erre a lehetőségre, így tőlük is érkeztek érdeklődők. Az értékes műalkotások mély lelki tartalommal gazdagították a napjainkat.

3D-s DD tali:

A tanév utolsó találkozóját a kijárási tilalom miatt nem tudtuk megtartani, de természetesen nem maradhatott el. A találkozó témája a Bárány Menyegzője volt. A kialakult helyzet miatt, előre felvett párbeszéd formájában hallgathattuk meg az előadást, amit zoomos kiscsoportos beszélgetés követett. Majd ezek után, a gyáli plébániáról  élő közvetítés keretében vettünk részt szentségimádáson. A nap érdekessége egy online nyomozós játék volt. A Ready Player One film stílusában csapatokban kellett rejtvényeket megoldanunk, jelszavakat keresnünk, hogy megtaláljuk az aranytojást. Mint egy szabadulószobában, csak most a virtuális térben.

A színfalak mögött:

Ezekben a hónapokban új régiófelelősöket kapott a Dél-Duna. Az eddigi régiófelelősök, Szládik Betti és Ignácz Eszter átadták a régió vezetését Szabó Adrinak, Papp Csengelének és Nyulas Tominak. Hálásan köszönjük a három éves munkátokat, és Isten áldásával sok örömet kérünk az újaknak a szolgálatára.

A nyári táborunk helyett idén egy hosszú hétvégével készülünk nektek. Találkozzunk augusztus 7-9-ig Alsónémedin, az Eucharisztia témájában. Szeretettel várunk mindenkit!