Aktuális LelkigyakorlatokEgyéb

Összrégiós Találkozó 2023 – program és jelentkezés

Az Összrégiós Találkozó a Váci Egyházmegye legnagyobb létszámú és múltú ifjúsági hétvégéje, melynek célja az egyházmegye területén élő fiatal önkéntesek és érdeklődő fiatalok találkozása egymással, és Istennel.
További fő célunk, hogy az egyházmegye régióinak ifjúsági nyári táboraiban elhangzó ifjúsági előadások nyersanyagát önkénteseink (kisebb testvérek) meghallgassák és feldolgozzák, és elkezdjük a felkészülést a nyári táborokra.
Kiket várunk?
Elsősorban várjuk régióink önkénteseit, kisebb testvéreit, hogy megkezdhessük készületünket a nyári táborokra.
Mellettük pedig várunk minden érdeklődőt a 12-30 éves korosztályból, aki szívesen tart velünk a rendezvényen akár csak egy-egy programra, vagy az egész hétvégére.
Időpont: 2023.03.24-26.
Helyszín: Fót, Szent Ágoston Keresztény Általános Iskola
2151 Fót, Vörösmarty Mihály u. 4. (a templom mellett)

 

Program:

A 4is5 egy keresztény család. Bár nem katolikusok, de azért jönnek közénk, hogy együtt dicsérjük Istent kihangsúlyozva azt, ami mindnyájunk hitében közös.

03.24. péntek:

17:00 – regisztráció
18:00 – köszöntés, információk
18:15 – dicsőítő imádság Fóris Ritával és családjával (FOURisFIVE), alatta közbenjáró imaszolgálatot és gyónási lehetőséget is szervezünk
19:45 – vacsora (nagyböjtre figyelemmel)
20:15 – közösségépítő játék
21:30 – szentmise

Jean-Yves Brachet atya francia származású domonkos szerzetes, aki szívén viseli a családok ügyét. A képre klikkelve a Magyar Kurír cikke jelenik meg, melyben idéznek Jean-Yves atya korábbi előadásából is.

03.25. szombat:
Gyümölcsoldó Boldogasszony ünnepe

07:30 – reggeli
08:15 – reggeli imádság
09:00 – I. előadás – Jean-Yves Brachet OP (francia domonkos szerzetes)
– Téma: CSALÁDI SZERETET: HIVATÁS ÉS AZ ÉLETSZENTSÉG ÚTJA

09:45 – II. előadás – Jean-Yves Brachet OP
– Téma: AMORIS LAETITIA

10:15 – csoportos beszélgetés
11:15 – közös játék
12:00 – ünnepi szentmise Marton Zsolt Püspök atya celebrálásával, melynek prédikációban előadja a III. előadást
– Téma: FIATALOK ÉS IDŐSEK – MI ÉS ŐK

Zsolt Püspök atya nem csak váci megyéspüspök, hanem az MKPK Családügyi Bizottságának elnöke, azaz magyarországi családreferens is. Ünnepi szentmisén és fórumon is találkozhatnak vele a fiatalok szombaton.

13:15 – csoportkép készítése
13:30 – ebéd
14:15 – fórum (kérdezz-felelek)
– Kérdezhető Jean-Yves Brachet atya, Marton Zsolt Püspök atya (MKPK Családreferens), Takács Bálint és Zsófi házaspár

15:00 – sportolás / társasjáték / kirándulás
16:30 – csoportos beszélgetés
17:30 – táborkészületi műhelyek: média / kiscsoportvezetés / lelki ív
19:00 – vacsora
19:30 – Isten, én és a párkapcsolatom
20:30 – esti imádság
21:15 – sportolás / teaház-beszélgetés / filmnézés

Utolsó programjaink egyike egy közös alkotómunka lesz a család és a jövő Egyháza témájában.

03.26. vasárnap:

07:30 – reggeli
08:00 – IV. előadás
– Téma: SZABAD? KÖSZÖNÖM! BOCSÁNAT!

08:30 – csoportos beszélgetés (régiók szerint)
10:00 – szentmise
11:15 – közös alkotómunka: ,,Együtt építjük”
12:00 – ebéd
12:45 – búcsúimádság
13:15 – összepakolás

Az idei Összrégiós különlegessége, hogy újra ,,hétrégióssá” vált, hiszen a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség nyári táborainak témája is a család lesz, ezért, és az újbóli közeledés jegyében is meghívtuk őket a programra, akik a lelkészségi régiókhoz hasonlóan feladatokat is vállaltak a lebonyolításban. Köszöntjük őket!

A regisztrációs információk a kép alatti részen elérhetők.

Regisztrációs információk, űrlap:

Az egyházmegyei Összrégiós Ifjúsági Találkozóra várunk minden, Váci Egyházmegye területén és azon túl élő fiatalt, katekétát és papot, aki a nyári régiós ifjúsági táborokban szívesen vállalna valamilyen szolgálatot, vagy egyszerűen csak részt venne egy egyházmegyei szintű ifjúsági találkozón. Itt kezdjük előkészíteni nyári táboraink témáját, mely idén a családról fog szólni! Az előadásokhoz, a kiscsoportokhoz és a lelki ívhez is itt mutatunk be meg minden szükséges alapanyagot! Akik a régiós táborokban kisebb testvérként szolgálni szeretnének, azoknak ezért erősen ajánlott a részvétel.

A szállás tantermekben lesz, ezért polifoamot, meleg ruhát és hálózsákot mindenki hozzon magával. A szeszélyes tavaszias időjárás miatt készüljetek meleg ruházattal.

Az étkezések közül a szombati és a vasárnapi ebéd a tervek szerint meleg étel lesz, ezeken kívül eső pedig várhatóan hideg, pl. szendvicses reggeli és vacsora. Utóbbihoz lekvárokat szívesen fogadunk! 🙂
Szombati napon várhatóan büfészolgáltatás is fog üzemelni.
A jelentkezést, kérjük, hogy vegyétek komolyan, hiszen ez alapján készülünk szállással és étkezéssel. A programon való részvétel a szállás és étkezés miatt regisztrációhoz kötött.A valós részvételi költség kb. 10.000 Ft/fő, melynek jó részét a Váci Egyházmegye támogatja. Minden résztvevőt arra kérünk, hogy lehetősége szerint egy napra 2000 Ft, két vagy három  napra összesen 4000 Ft adománnyal legyen kedves támogatni a rendezvényt. Ha valaki szeretne velünk tartani, de ez az összeg gondot jelentene a számára, jelezze, emiatt ne maradjon otthon senki! Ugyanígy lehetőség van arra, hogy a közös alapba nagyobb adományt helyezzünk, mely nekünk segítség, hogy több nehezebb helyzetben levő fiatalt is tudjunk fogadni a programon.
Regisztrációd a találkozó előtt max. két nappal, legkésőbb március. 22., szerda 12:00-ig lemondhatod. Ha jelentkezésed ellenére nem tudsz részt venni, és ezt nem jelzed időben, a szervezésben felmerülő anyagi károk rendezésére (pl. megrendelt étkezések) 3000 Ft hozzájárulást szeretnénk kérni tőled utólag utalással vagy készpénzben.Saját magad, a többiek és a program lelkületének megőrzése érdekében kérjük, csak akkor regisztrálj, ha az alább linkelt házirend betartását vállalod a rendezvényen: https://docs.google.com/document/d/1eT6Y31WOjw7_uFnctJr6w6H3iCVFNqQ9rgT_Ge7hfAQ/edit?usp=sharing
Az Összrégiós találkozó plakátja az alsó képre kattintva letölthető.
A regisztrációs űrlap úgy működik, hogy aki a közelmúltban részt vett velünk valamilyen programon, azt felismeri a rendszer, és röviden válaszolhat a feltett kérdésekre. Aki pedig nem, annak először egy személyes profilt kell létrehozni, és utána tudja kitölteni a regisztrációt. Fontos, hogy GDPR kompatibilis regisztrációt tudjunk megvalósítani, de ha valaki most szeretne regisztrálni, és később nem szeretné, ha tárolnánk az adatait, az a rendezvény után bármikor kérheti törlését, emiatt tehát senkinek nem kell otthon maradnia.
Ha elakadás történne, érdemes Kulcsár-Deák Andreát keresni ( kulcsar.deak.andrea@vifi.mente.hu – ő a regisztrációért felelős személy), illetve a honlap alsó sávjában további elérhetőségek is találhatók.
Jelöld be facebook eseményünkön is, hogy ott leszel!

Ha pedig van kedved megüzenni az ismeretségi körödnek, hogy egy időre kevésbé leszel elérhető az Összrégióson való részvétel miatt, töltsd le és tedd ki borítóképnek te is a fent is megtalálható ,,Összrégiósra mente(m)!” feliratot! 🙂

Szeretettel várunk téged és barátaidat:

Bezák Tamás atya és a szervezők

Jelentkezési határidő: március 21. kedd 23:59
A rendezvény plakátja a képre klikkelve letölthető: