Ajánló

Te is megkérdeznéd Ferenc Pápát?

Kiderült az április 29-i ifjúsági est sematikus programja, ahol Ferenc pápa találkozik a fiatalokkal a Papp László Sportarénában. Talán a legizgalmasabb információk egyike, hogy a fiataloknak lehetősége lesz kérdést is feltenni a pápának. Íme a részletek:

Jelenlegi programterv:

(08:00 – tól önkéntesek és tanúságtevők főpróbái)
12:00 – tól kapunyitás
14:00 – programkezdés
– Felvezető koncertek, dicsőítés
– Fiatalok vallomásai a hitben megélt tapasztalataikról
– Megérkezik Ferenc pápa, aki három fiatal rövid, 2 perces személyes tanúságtételét hallgatja meg, majd más fiatalok 3-4 kérdést is feltesznek neki, amikre a pápa válaszolni is szeretne.
– Ferenc pápa beszédet mond a fiatalokhoz, természetesen tolmács kíséretében, várhatóan 20-30 percben
– Közösen elmondjuk a Miatyánkot, kapunk a Szentatyától egy áldást, majd távozik, várhatóan egy kört is megtesz majd a csarnokban a fiatalok között.
– Ezt követően egy, még Krisztus földi helytartójánál is nagyobb Valaki érkezik meg a csarnokba: maga Jézus Krisztus! Ugyanis a tervek szerint szentségimádással zárul a program.

Életkori megkötések:

A Vatikán kérésére kifejezetten az ifjúság, tehát a 9. osztályos, vagy idősebb, de legfeljebb 25 éves fiatalok kerültek célkeresztbe, így számukra nyitott a program.  Csoportvezetők számára (lehetnek civilek, papok, szerzetesek) nincs életkori megkötés, körülbelül 10 emberenként egy kísérővel lehet számolni.

Hányan férünk be?

A fellépők, a sajtó és más egyéb személyzet levonásával az arénába várhatóan 9-10.000-en férünk majd be, és minden egyházmegyének meg lesz adva az a létszámkeret, amit feltölthet. Mivel Magyarországon 16 katolikus egyházmegye van, és határon túlról is várnak fiatalokat a rendezvényre, nem biztos, hogy minden érdeklődő fiatal részvétele reális lesz a Váci Egyházmegyéből, ezért is fontos, hogy mielőbb kitöltsük az alábbi gombon keresztül az előregisztrációs felületet. Egy ekkora érdeklődésnek örvendő rendezvényhez szűkösnek tűnhet a helyszín, de sajnos minden feltételnek egyedül a Papp László Sportaréna felelt meg. Aki esetleg nem férne be, ne csüggedjen: Ferenc Pápa egész hétvégén Budapesten fog tartózkodni, több eseményen is lehet majd vele találkozni.

Technikai tudnivalók:

A pápa érkezése előtt és utáni idősávban várhatóan erősen korlátozva lesz a közlekedés mind a városban, mind az aréna térségében, így arra kérik a rendezők a résztvevőket, hogy időben érkezzenek meg a rendezvényre és idő előtt ne távozzanak. Annál is inkább, mert a szokásosnál szigorúbb biztonsági intézkedések következtében előfordulhat, hogy aki egyszer kiment, az esetleg nem, vagy nem időben jut vissza a nézőtérre.

Fontos információ, hogy idén ez az esemény helyettesíti mind az előző évek Forráspont rendezvényeit, mind a korábban szóban forgó programot, amit a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozó apropójából augusztus 6-án rendezett volna a Magyar Katolikus Egyház. Az utóbbi programok tehát nem kerülnek megrendezésre, cserébe személyesen érkezik Ferenc pápa Magyarországra, és külön rendezvényen találkozhatnak vele a magyar fiatalok.

Időközben elindult egyházmegyénkben az előregisztráció, mely az alábbi gombra kattintva elérhető.
Figyelem! Mi az ifjúsági rendezvényre csak azokat jelentkeztetjük, akik nem járnak katolikus középiskolába. A katolikus iskolásoknak az iskolán keresztül kell jelentkezniük.

Lehet kérdezni a pápától:

Nem mindennapi lehetőséget kapott a magyar fiatalság, több lehetőségünk is van, hogy a fiatalok ügyét Őszentsége és az ország fiatalsága elé terjesszük:

Várhatóan olyan 21, 17 és 15 éves fiatalok fognak szólni a pápához másfél-másfél percben, akiknek érdekes lehet a története ezen a fórumon: istentapasztalat, megtérés, gyógyulás, stb. Emellett 3-4 további fiatal 1-1 mondatban kérdést is tesz majd föl a pápának a rendezvényen, amire Ferenc pápa a helyszínen válaszol.

Ha te lennél a fiatalok helyében, te miről tennél tanúságot, vagy mit kérdeznél Ferenc pápától?