Mente MisszióMentékÖsszrégiós sportnap

Összrégiós sportnap beszámoló

Négy év után újra megrendezésre került az Összrégiós sportnap, amelyet a szervezők egy nyárzáró esemény keretein belül szerveztek meg. Sok érdekes programon vehettünk részt, amelyek számunkra, fiatalok számára is megragadó és izgalmas élményt nyújtottak. Ilyenek voltak a különböző sportprogramok, a MenteMisszió táborainak bemutatója, illetve az Ifjúsági Világtalálkozóról való beszámolók meghallgatása is.

Reggel a fóti Szent Ágoston Keresztény Általános Iskola és Gimnázium tornatermében gyülekeztünk, ahol a program egy rövid ismertetővel indult. A nyári táborok összefoglaló videójának megtekintése után pár résztvevő, különböző régiós táborokból beszámolót tartott, az ott megtapasztalt Istenélményeikről beszéltek nekünk.

Majd az Ifjúsági Világtalálkozóról készített magyar zarándok fiatalok videóját néztük meg, hogy kicsit mindenki megismerhesse az ottani  légkört. Az IVT lelkiségét is át szerettük volna adni a többieknek, ezért a világtalálkozón részt vett fiatalok közül páran beszámolót tartottak élményeikről, és a Jóisten sugallatairól.

Ezek után megkezdődött a sportnap. Sok sportolási lehetőség közül válogathattunk, mint például a pingpong, futball, és még röplabda bajnokság is volt. Aki az elméjét szerette volna tornáztatni, választhatott a sok társasjáték közül vagy részt vehetett a szerencsekerék  játékban.

Az összes játszma közben érezhető volt a feszültség, amely a kupákért folyt. Mindenki próbált a tőle telhető legjobb módon teljesíteni, amelynek meg is lett az eredménye. A futball, és röplabda meccsek végére mindenki kellően elfáradt, így a jól megérdemelt ebéd pont jó időben érkezett.

Ebéd után a Mentés fiatalok 2023-as Ifjúsági Világtalálkozóra készült flashmob zenéjével, és táncával ismerkedhettek meg azok is, akik csak lélekben voltak velünk Lisszabonban. Később régiókon átívelő játék volt, amely által jobban megismerhettük egymást.

A közös játék után a várva várt eredményhirdetések következtek, amelyen kiderült, hogy a futball és a röplabda bajnokság keretein belül ki nyerte meg az összrégiós vándorkupákat.

Futball Bajnokság győztese – Tápiómente

Röplabda Bajnokság győztese – Tápiómente

Az eredményhirdetések után szentmise következett, amelyen hálát adtunk ezért a csodás napért és a jó időért. A szentmisét Kovács Zsolt atya mutatta be. Még a szentmise előtt köszönetet mondtunk fóti vendéglátóinknak; az iskolának és Sebők Sándor atyának, hogy helyet biztosítottak számunkra.

A szentmise ért véget ez a csodás nap, amelyről örömmel, új barátokkal és sok élménnyel tértünk haza.

Az eseményt sok szervezés, és közös megbeszélések előzték meg. Érezhető volt a belefektetett energia, hálásan köszönjük mindenki munkáját!

Az eseményről készült fotók, a képre kattintva megtekinthetőek.

Bajkó Anna