Egyéb

Nyáron is Jézussal!

Egy nyár Jézus jelenlében

Nemsokára itt a nyári szünet, és a sok program, pihenés közben könnyen el lehet feledkezni Jézusról. Fontos, hogy a nyár folyamán is találjunk módot arra, hogy ne veszítsük el jelenlétét az életünkben.

Akkor is, amikor a barátaimmal vagyok és sok program vesz körül, jó, ha néha időt tudok szakítani, arra, hogy magamba nézzek és imádkozzak.

Jézus végig velem tud maradni, ha nem hagyom magam elveszni az élménydús nyári hangulatban. Sőt, ha őt is magammal viszem ezekre az élményekre, programokra, akkor még élvezetesebb lesz minden, mivel sosem érzem majd, hogy valamiről elfeledkeztem. Ha például a tengerparton nyaralok a barátaimmal vagy családommal, és nagyon jól érzem magam, mert végre nem kell az iskola körül forogjon az életem, köszönetet tudok mondani egy rövid imában és hálát tudok adni Jézusnak, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget. Ha emlékeztetőre van szükségem ahhoz, hogy ne feledkezzek el Jézus jelenlétének fontosságáról, akkor magammal vihetem az imakönyvemet vagy egy olyan tárgyat, ami rá emlékeztet.

A nyár egy nagyon szép időszaka az évnek és még szebb tud lenni, ha hittel, boldogsággal, és Jézus jelenlétével éljük meg a pillanatokat.

Marton Hanga