Nyitott fül

Mindenem

Fáradtság, káosz. Egy lemondott kirándulás, egy igazságtalanul elbukott tantárgy, ballagások, szülinapok, beadandók, tábori megbeszélések és még folytathatnám a munkahellyel, a nyárra vágyó fáradt gyerekekkel az iskolában, s mindez a vizsgaidőszak kezdetén. Milyen klasszikus. Épp „ideális” a húsvéti időszakban, hogy lelkesen várjam a Szentlélek kiáradását. Hogy az imával ne spóroljak, s ahogy Mária és az apostolok, tartsak ki, „amíg el nem tölt az erő benneteket a magasságból.” (Lk 24,49)

Mi értelme is van ennek az egésznek? Olyan szép az élet, de pár rossz szó, kudarc, nehézség olyan hamar képes beszürkíteni a hétköznapokat. Természetesen nem adom fel, keresztényként Jézusból akarok erőt meríteni.

De azt meg hogy csináljam?
Mit kell tennem, hogy elnyerjem az örök életet? (Mk 10,17)

A gazdag ifjú az élet értelmére kereste a választ. Jézus meghívja őt egy új, közös életre, ami több, mint a törvények betartása, a határidők, a megfelelési kényszernek való teljesítés.

Igen, valami ilyesmire van szükségem nekem is. Valami többre, mint hogy csak az orromig lássak. Rögtön eszembe is jut: „Nézzétek az ég madarait! … Nem értek ti többet ezeknél?” (Mt 6,26)

Hiszem, hogy  Atyánk most is a gondomat viseli. Hiszem, hogy tovább lát, mint az én kudarcaim, egy nagyobb képletbe helyezi az én kicsiny, szürke környezetemet, s már most tudja, mit szeretne megmutatni nekem a jelenlegi kudarcok által. Bízom benne, hogy hamarosan én is megtudom. Addig együtt éneklem az Owl Cityvel:

„Mikor minden reményem eltűnik, és elveszik minden erőm. Mikor nem tudok felállni és nem tudok elindulni… Mert te vagy a fényem a sötétségben. A Mindenem”:

  

Nem tudom, hallottál-e már róla, de biztosan találkoztál vele a rádióban.
Ő is keresztény előadó, nem csak kifejezetten keresztény témákkal. Érdemes belőle szemezgetni.

Kis Domonkos
(munkatársak: Kis Dalma, Dudás Bernadett, Kasza Boglárka, Blaskó Rebeka, Ponyi Ferenc, Blaschke Sebestyén)